• eyelash growth serum
 • Ma 2019. július 22., hétfő, Magdolna napja van. Holnap Lenke napja lesz.

  A 2018. március 15. és 2018. március 18. közötti hosszú hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a forgalomban résztvevők, az ORFK Kommunikációs Szolgálata tájékoztatása szerint.

   

   

   

  M1

  2018. március 7. és 2018. március 31. között a 39.300-as, a 41.750-es, 43.750-es, a 47.950-es, az 50.350-es és az 51.350-es méterszelvényekben a Győr felé vezető oldalon burkolatjavítás miatt a haladósáv zárására kerül sor állandó, fix tereléssel, éjszaka is, 80 km/h sebességkorlátozás mellett;

   

   

  A rendelkezésre álló információink szerint a többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek. Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket! Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is számítani kell!

   

  Tájékoztatás

  A „Kamionstop” 2018. március 14. (szerda) 22 órától március 15. (csütörtök) 22 óráig, valamint 2018. március 17. (szombat) 22 órától március 18. (vasárnap) 22 óráig tart.

  2018. március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad „hazagurulni”, ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik!

   

  A határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul 2018. március 16. és március 22. között.

   

  A nemzeti ünnep és a hosszú hétvége miatt előreláthatólag a szokásosnál többen indulnak útra, hogy felkeressék a határon túli nemzeti emlékhelyeinket és a megemlékezések helyszíneit, illetve ápolják a családi kapcsolataikat. Elsősorban a román határszakasz határátkelőhelyein alakulhatnak ki kisebb várakozások ki-, illetve a belépő irányban.

  A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a http.//www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

  Az egyes országokra, így például a szomszédos Ukrajnára vonatkozó utazási információk, tanácsok a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon.

  Ausztria a schengeni belső határokon átvezető utakon 2016. április 25-től folytat gyakoribb ellenőrzést. Ennek következtében több volt határátkelőhelyen, határon átvezető úton, elsősorban Hegyeshalom, Sopron, Kópháza, Fertőd térségében Ausztria felé eseti jelleggel torlódás alakulhat ki, ahol a várakozás akár a 30 perc is lehet.

   

  A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

  Zala, Somogy és Baranya megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

  Bács-Kiskun megye közúti határátkelőhelyein – elsősorban Tompa Közúti Határátkelőhelyen – a személyforgalomban csütörtök déltől estig akár 30-60 perces várakozással lehet számolni ki, illetve belépő irányban. Vasárnap a belépő buszok és személyautók számának emelkedésével lehet számolni, ami esetenként 30-60 perces várakozást eredményezhet. A teherforgalomban Tompa Közúti Határátkelőhelyen a várakozás elérheti a 60-120 percet szombat estig és vasárnap estétől hétfő reggelig, illetve szerda délután.

   

  Csongrád megye

  A röszkei autópálya határátkelőhelyen, pénteken a kilépő irányban az autóbuszok és a személygépjárművek tekintetében 30 perces, míg tehergépjárművek esetében akár 60-120 perces várakozás kialakulásával számolunk. Vasárnap a belépő irányban, a személyforgalmi sávokon 30 perc, az autóbuszok esetében 30-60 perces várakozás alakulhat ki. A tehergépjárművek esetében akár 60-120 perc várakozás is kialakulhat ki- és belépő irányban a jövő héten.

  Röszke és Ásotthalom közúti határátkelőhelyen a hétvégén és március 15-én 30-60 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban a határátkelőhelyek nyitása után reggel a belépő irányban, illetve a zárást megelőzően este a kilépő irányban.

  A tiszaszigeti közúti határátkelőhelyen maximum 30 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban a határátkelőhelyek nyitása után reggel, a belépő irányban és a zárást megelőzően este, a kilépő irányban.

  Csanádpalota-Nagylak (Nădlac) autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban kilépő irányban a pénteki és a szombati napon 60-120 perc várakozási idővel lehet számolni, míg belépő irányban a kamionstopot követően a jövő héten, hétfőn 120 percet meghaladó várakozás is kialakulhat. A személyforgalomban kilépő irányban pénteken esetenként 30 perc várakozás kialakulásával számolhatunk. Belépő irányban személyforgalomban szombaton 30-60 perc forgalomnövekedéssel lehet számolni.

   

  Békés megye közúti határátkelőhelyein Gyula, illetve Méhkerék Közúti Határátkelőhely tekintetében a hosszú hétvége, illetve a Gyulán megrendezésre kerülő kolbászfesztivál megrendezése miatt számolunk minimális, 30 perces várakozás kialakulásával a személy- és autóbusz-forgalom tekintetében. Méhkerék közúti határátkelőhelyen 2018. március 14-én a délutáni óráktól a kilépő személyforgalom, 2018. március 18-án 12 órától pedig a belépő személyforgalom növekedésével számolunk. Gyula közúti határátkelőhely tekintetében a ki-, és belépő személy- és teherforgalom-növekedésével egyaránt számolunk a hosszú hétvége, és a március 15-i „kamionstop” miatt.

   

  Hajdú-Bihar megye

  Ártánd közúti határátkelőhelyen 2018. március 14-én 9 óra 30 perc és 22 óra közötti időszakban ki- és belépő irányban 120 perc várakozással lehet számolni a tehergépjárművek tekintetében. Március 16-án 8 óra és március 17-én 22 óra között a ki-és belépő irányban 60-120 perc várakozás alakulhat ki. A tehergépjárművek esetében ki- és belépő irányban március 18-án, 22 óra és március 19-én 16 óra között 120 perc várakozás alakulhat ki. Március 20-án és március 21-én 8 óra és 22 óra között belépő irányban 60, kilépő irányban akár 120 perc várakozás kialakulásával is lehet számolni.

  A személygépjárművek tekintetében Ártánd Közúti Határátkelőhelyen március 17-én és 18-án 8 óra 20 óra között a belépő irányban akár 30-60 perc várakozás is kialakulhat.

   

  Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

  Záhony Közúti Határátkelőhelyen, jellemzően a dinamikusan megnövekedő személyforgalom miatt alakulhat ki a hétvégén és a jövőhéten szerdán ki- és belépő irányban egyaránt 30-60 perc várakozás. A teherforgalom tekintetében a várakozás kilépő irányban elérheti, illetve meghaladhatja a 60-120 percet.

  Tiszabecs és Beregsurány Közúti Határátkelőhelyeken a személyforgalom tekintetében a pénteken és szombaton, illetve jövőhéten kedden és szerdán a kilépő irányban 60, a belépő irányban 60 perc várakozás kialakulásával lehet számolni.

  Barabás (zárás 19 óra), Lónya (zárás 18 óra) Közúti Határátkelőhelyen a nap bármely időszakában kialakulhat várakozás, amelynek mértéke elsősorban az átkelőhely zárását megelőző időszakban ki- és belépő irányban is elérheti vagy meghaladhatja a 30 percet. A várakozások elkerülése érdekében javasoljuk, hogy kilépő forgalom esetén a zárást megelőző 30. perctől a Lónya közúti határátkelőhely helyett válasszák a Barabás Közúti Határátkelőhelyet. Javasoljuk továbbá, hogy a zárást megelőző 30. perctől a Barabás Közúti Határátkelőhely helyett válasszák az állandó nyitva tartású Beregsurány Közúti Határátkelőhelyet.

  Vállaj Közúti Határátkelőhelyen pénteken kilépő irányban hétvégén mindkét irányban számolhatunk akár 30 perc várakozással.

  Csengersima Közúti Határátkelőhelyen pénteken kilépő irányban akár 30-60 perc várakozás is kialakulhat a személyforgalomban. A hétvégén a reggeli-délelőtti időszakban belépő irányban 30 perc, a kora délutáni, kora esti órákban pedig kilépő irányban szintén 30 perc várakozás kialakulásával számolunk a szakaszosan megnövekvő utasforgalom miatt.

   

  Biztonságos és balesetmentes közlekedést kíván az Országos Rendőr-főkapitányság!

   

  ORFK Kommunikációs Szolgálat

  Forrás: Police.hu

  Illusztrációs kiemelt kép: ORFK légi felvétele – H. Szabó Sándor (1953-2017)

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей