• eyelash growth serum
 • Ma 2019. március 22., péntek, Beáta, Izolda és Lea napja van. Holnap Emőke napja lesz.

  Az Autószerelők Országos Egyesületének szervezésében regionális szakmai napot rendeztek Pécsett. A fórumon a fogyasztó- és környezetvédelem mellett pénzügyi kérdések is terítékre kerültek.

   

   

  – Közel négyszáz tagja van a szervezetnek – tudjuk meg Bata Bélától, az Autószerelők Országos Egyesülete felügyelő bizottságának elnökétől. – A területi rendezvényeik elsődleges célja az információk átadása és a legújabb technológiák megismertetése. Szólt arról is, a mindennapi munkában komoly kihívást jelent az autószerelő szakma hihetetlen iramú fejlődése. Új alkatrészek, technikák, technológiák kerülnek bevezetésre, ez különösen igaz a gépjárművek elektromossági részére, ugyanis az autókban az elektronika és a vezérlés látványosan fejlődik. Annak a véleményének is hangot adott, hogy a törvények, rendeletek módosulásait, a hatósági eljárásokban bekövetkező változásokat lehetetlen az újságokból nyomon követni.
   
  A tanácskozáson szinte kivétel nélkül minden előadó hangsúlyozta, hogy az autószerelő  szakma is mind inkább eszköz és pénzigényes lesz. Korszerű műszerek nélkül ma már egyetlen autó sem javítható, a szervizeknek nagyon magas színvonalú műszerezettséggel kell rendelkezniük.

  – Az idén a pécsi az első a regionális konferenciáink sorában – mondja Spindler Tibor, az Autószerelők Országos Egyesületének elnöke. Igyekeztünk a legidőszerűbb kérdésekre a legjobb előadókat megszerezni, kimondottan nagy hangsúlyt helyeztünk a munkaügyre, mert itt óriásiak a problémák. Nagy gondot jelent, hogy a szakmán belül egy generációváltás is elkezdődött, ami egy újfajta vállalkozói gondolkodással is együtt jár. A fiatal vállalkozók pénz-centrikussá váltak, az igazi szakmaszeretet ma már szinte fehér hollóként van jelen, egyre kevesebben kíváncsiak arra, hogy egy meghibásodott részegység javítható-e még. Lassan alkatrészcsere lesz az autószerelés nem egyéb, s nem az ügyfél pénztárcájának védelme. A generációváltás előbb utóbb érezteti majd hatását a szolgáltatások színvonalán is.

  A fórumon többek között terítékre került a regionális közlekedési felügyelet tevékenysége is, ahol ma már  összehangoltan működnek a vizsgahelyek.  Az előadó felhívta a megjelentek figyelmét arra, hogy az autóközlekedési felügyelet és az autószerelő műhelyek számára az igazi nagy kihívást majd az autópálya építés jelenti, amikor is a sok jármű miatt több vizsgahelyre lesz szükség, valamint olyan felkészült szervizekre, ahol magas színvonalon végzik el ezen gépjárművek szükséges javításait.
   
  E mellett elhangzott még, néhány kedvező változás is bekövetkezett a gépjárművek forgalomba állításának területén. A Közúti Közlekedési Törvény módosításának hatására az unióból behozott járművek honosítása egyszerűsödik, ugyanis amennyiben érvényes környezetvédelmi és műszaki engedéllyel rendelkeznek, csak a rendszámukat kell majd lecserélni a jövőben.
   
  A diagnosztikai berendezések sokfélesége jellemzi jelenleg az autószerelő műhelyeket, s amióta az unió tagjai vagyunk újak is bevezetésre kerültek. A hazai műhelyek azonban nincsenek olyan előnyös helyzetben, mint az Ausztriában, Németországban működők, amelyek az egyes típusok változásait már a kezdetektől ismerik. Nagy előrelépést jelent, hogy ma már nemcsak a szakszervizek, de a független műhelyek megkapják az egy évvel ezelőtti modellek adatait, hiszen sok információra van szükségük ahhoz, hogy magas szintű szolgáltatást legyenek képesek nyújtani, akár a márkaszervizek.

  A szakmai tanácskozáson részt vett Szalay Iván, a Robert Bosch Kft. szervizhálózat felelőse  is, aki többek között elmondta: cégük a független szervizek részére külön programot dolgozott ki, ugyanis a benzin és dízel ellátórendszerek javítására, szervizelésére a  cég országos szervizhálózatot kíván létrehozni bevonásukkal. Szólt arról is, hogy jelenleg nyolcvan szerviz vesz részt ebben a programban, melynek része a diagnosztikai berendezések használatának, az ezzel kapcsolatos ismeretek magas szinten történő elsajátítása is. A szakszervizeknek elsődlegesen a hiba megállapítása a fő feladatuk, hogy alkatrészcserére van-e szükség, vagy az adott részegység esetleg még javítható. A tevékenységükhöz a folyamatos szakmai képzés mellett az alkatrész hátteret is a Bosch biztosítja a vele partneri kapcsolatban álló nagykereskedelmi cégeken keresztül. Kitért arra is, hogy a hálózat keretében működő független műhelyeket nemcsak azonos külső, hanem a szolgáltatás magas színvonala és egységes ügyfélszolgálat kialakítása jellemzi majd.

  – szalai –

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей