• eyelash growth serum
 • Ma 2021. január 25., hétfő, Pál napja van. Holnap Vanda és Paula napja lesz.

   

  Alternatív gyógyászat – akupunktúra, -presszúra

   

  Sokat töprengtem azon, hogy mi is érdekelheti olvasóinkat. Úgy döntöttem, megismertetem Önöket az alternatív gyógyászat egyik ágával, hiszen úgy gondolom, hogy testünk épsége nagyban múlik azon is, hogy lelkünk milyen állapotban van. Könnyebben dönt le bármilyen betegség minket, ha testünk, szellemünk nincs egyensúlyban.

   

   

   

  Manapság gyakran használják azt a kifejezést, hogy alternatív gyógyászat, mely gyűjtőfogalom. Ezen belül számos tudományág felsorolható, mint például: természetgyógyászat, kínai orvoslás, kiegészítő orvoslás. Szinte adott a kérdés: miben különböznek ezek az elnevezések? Nos, e fogalmak körébe minden olyan gyógyászat besorolható, amely nem tartozik a hagyományos orvoslásba, de segítségünkre válhat az egészségmegőrzésünk kapcsán.
  Jelen cikkemben a kínai orvoslás egyik elterjedt ágát mutatom be, hiszen a panaszainkat nem csak orvosi vényre felírt gyógyszerekkel csillapíthatjuk. Egyre többen alkalmazzák kiegészítő kezelésként is. Én is ezt javaslom, mert bár számos pozitív történetet olvashatunk és hallhatunk, azonban  a betegségek  orvosi kezelés nem elhanyagolható. Fontos azt is megjegyeznem, hogy megfelelő szakemberhez forduljunk, akinek képesítése van e téren. Legyünk körültekintők!

   


  Kínai orvoslás
  A kínai orvostudomány az egészséges embert úgy jellemzi, hogy kiegyensúlyozott, testileg-lelkileg egyensúlyban van önmagával és a világgal. Mivel azt tartják, hogy a betegség akkor keletkezik, ha zavar támad a testi-lelki egyensúly terén és a harmónia zavart szenved. Nem kell sokat gondolkodnunk ezen a megállapításon. Feltételezem Önök is észrevették, hogy mikor fáradtabbak könnyebben megbetegszenek. A nyugati kultúrákba a kínai orvoslásnak csak egy része jutott el, így mi  elsősorban csak a méltán híres akupunktúrát ismerhetjük igazán.

   


  Akupunktúra

  Az akupunktúra a kínai orvoslás ágába sorolható, mintegy háromezer éves tudomány. Természetesen azóta sokat fejlődött és fejlődik még mai napig is. Alapvetően  holisztikus, energetikai szemléletű gyógyászat, mivel az emberi test szerveinek működéséhez elengedhetetlenül szükség van különféle energiákra. A szervezetünket körülöleli és teljesen behálózza egy meridiánvezeték, mely a szerveinkhez közvetíti a megfelelő energiát. Ezeken a vezetékeken pontok helyezkednek el, melynek stimulálásával, tűvel való megszúrásával csökkenthető a fájdalom és kezelhetőek a betegségek.
  Az életenergia megfelelő áramlása kulcsfontosságú az egészséges test számára. Ez is a Yin – Yang egyensúlyán alapul. Ha a Yin-Yang balansz felbomlik,  betegséget idéz elő. Megkülönböztetnek yin és yang betegségeket. A yang betegségekre az energiabőség jellemző, a yin betegségekre az energiahiány. Az egyensúlyi állapot fenntartását vagy annak visszaállítását az akupunktúrával érhetjük el. Ezáltal akár – ugyan lassabban, mint orvosságok segítségével – gyógyíthatóvá válnak bizonyos betegségek.
  Apró vékony kis tűket szúrnak a megfelelő pontokba, hogy az energiák megfelelően tudjanak áramlani a szerveinkhez. A kezelésekhez arany, ezüst és rozsdamentes acélból készült tűket alkalmaznak. Ezek egyáltalán nem hasonlítanak az orvosoknál használt tűkhöz. Sokkal vékonyabbak, vannak olyanok, melyek tényleg hajszálvékonyak, alig láthatóak és rugalmasabbak is. Ezeket szúrja a hozzáértő akupunktőr a testünk ideális pontjaiba és a hatás kifejtésétől függően egy két percet vagy akár egy órát is bent kell hagyni az adott helyen.
  Az akupunktúra szabályrendszerének az a mélyebb értelme, hogy a szervezetben minden összefügg mindennel, minden működés minden más működéssel, meghatározott pályákon keresztül kapcsolatban van egymással. Aki fél a tű látványától annak nem ajánlott, bár a fül akupunktúra számára is kipróbálható, hiszen ott semmi nem látszódik és a fülben is megtalálhatóak a fontos energetikai pontok, melyeket megszúrva pozitív változások érhetőek el. Meg kell jegyeznem, hogy néha tényleg kisebb fájdalommal jár, főleg melegedéshez és zsibbadáshoz hasonló tüneteket tud okozni. Saját tapasztalatból elmondhatom, hogy alapvetőleg csak a félelem vezérel minket, de néha kisebb fájdalmat tényleg okoz, de mivel jobban leszünk tőle,  megéri.
  Valójában kiegészítő kezelésként ajánlom, bár vannak akik esküsznek erre az orvoslási eljárásra, de mint tudjuk a hit a betegségek legyőzéséhez elengedhetetlen.

  Milyen betegségekre nyújthat megoldást?
  Emésztőrendszeri problémák
  Férfi- és női betegségek
  Szív- és érrendszeri betegségek
  Légzőszervi rendellenességek
  Anyagcserezavarok
  Allergiás betegségek
  Magas vérnyomás,
  alacsony vérnyomás
  Immunerősítés
  Daganatos betegségek
  Mozgásszervi problémák
  Bőrbetegségek
  Ideg- és elmebetegségek  Egyre többször hallhatjuk a fülakupunktúrás fogyasztást vagy a dohányzásról való leszoktatást is ennek a módszernek a segítségével. Mivel az  evést is, mikor kóros elhízással jár, a szenvedélybetegségek közé sorolják, így egyenértékűvé válik a dohányzással. Hiszen a szervezet számára függőséget okoz. Mind két eset elvonási tüneteket okoz a szervezet számára és a fül akupunktúra segítségével kiküszöbölhető a függőség központja. A túlsúly leküzdése ezzel a módszerrel hatékonyabb lesz, mivel a diéta könynyebben betartható, mivel a páciens nem lesz éhes. Ugyanez a helyzet áll fent a dohányosokkal is, ugyanis a szervezetük számára a nikotin is függőséget okoz.


  Akupresszúra – akupunktúra tű nélkül
  Nagyon hasonlít az akupunktúrához, mivel ebben az esetben az akupunktúrás pontokat kézzel kell csupán nyomni és stimulálni. Nincsen mellékhatása, ezért kiváló gyógymód a legkülönbféle fájdalmak enyhítésére, a gyors stressz oldására és a fáradság rohamos mérséklésére is kiváló. Ezzel azonnali öngyógyítási folyamatot tudunk elindítani. Természetesen a nyomás erőssége függ a fájdalomtól és attól is, hogy mit akarunk elérni vele. Hüvelyk vagy mutató ujjal érdemes a pontokra hatni, de a teljes ellazulás érdekében az a legjobb megoldás, ha más végzi rajtunk.
  Számos rajzot lehet találni az interneten, azonban  javaslom, hogy keressünk fel egy szakembert, aki megmutogatja az alapvető pontokat és eljárásokat. Mert nem mindegy hogy egyes pontokat milyen irányba maszszírozunk és a stimuláció erőssége sem elhanyagolható. Így ha visszatérő betegségünk van (pl.: migrén, alvászavar, gyomorfájás) vagy ha csak a stresszt akarjuk csökkenteni, tudni fogjuk a szakszerű és megfelelő módját a tüneteink és fájdalmaink enyhítésére. Például csak a kezeken is több tíz pont található, de a jobb és bal kéz eltéréséből adódóan máshol helyezkednek el bizonyos szervi pontjaink.

  Melyek a leggyakoribb esetek, mikor az akupresszúra alkalmazható?
  Tanulás javítására
  Koncentrálóképesség javítására
  Immunerősítésre
  Fájdalomcsillapítására (pl.: migrén, fülfájás, hasfájás)
  Depresszió enyhítésére

  Néhány jó tanács az alkalmazásához
  • Mindig helyezkedjünk el kényelmesen.
  • Próbáljuk meg kizárni a külvilágot és csak magunkkal törődni.
  • Ha tudunk, kérjünk meg valakit, hogy masszírozzon meg minket, hiszen addig is csak magunkra kell összpontosítanunk, így az ellazulás is könynyebb.
  • Figyeljük testünk reakcióit.
  • Bizonyos esetekben érdemes kisebb fájdalmat okozni magunknak a pontok nyomásával, mert annál gyorsabban múlik majd a fájdalom.

   

  Vigyázzanak magukra!
  Kanev Orsi

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей