• eyelash growth serum
 • Ma 2017. október 17., kedd, Hedvig napja van. Holnap Lukács napja lesz.

  Hétfőtől már lehet szavazni az interneten a bátaszéki molyhos tölgyre a hatodik alkalommal megrendezett Az év európai fája versenyben. Magyarország korábban már kétszer is nyert a szavazáson. Február 29-ig lehet szavazatot leadni a www.treeoftheyear.org internetes oldalon, ahol a címért idén 15 európai ország - Magyarország mellett Anglia, Belgium, Bulgária, Csehország, Észak-Írország, Észtország, Írország, Franciaország, Lengyelország, Németország, Skócia, Spanyolország, Szlovákia és Wales - egy-egy fája versenyez.

   

   

  Magyarországot idén Bátaszék legöregebb, 300-400 évesre becsült fája, egy molyhos tölgy képviseli, amely tavaly novemberben több mint 6 ezer szavazattal nyerte el az hazai év fája címet.

   

   

  Az öreg molyhos tölgy a Bátaszék feletti dombon őrködik, vigyáz a településre, hogy történelmi és emberi értékeit meg tudja őrizni az utókornak, ne tudjon többé ártani a török veszedelem, se tűzvész, se a jégkár, se világháború. Az évszázadok óta őrködő tölgy szeretetét, tiszteletét bizonyítja, hogy minden naptári év május 25-én Orbán napján megmozdul a város apraja nagyja. Az óvodások, a kisiskolások, a gimnazisták, a katolikus hívők, a természet és a mezőgazdaság tisztelői, azaz mindenki szívesen eleveníti fel a hagyományt, mely szerint a tölgy törzsét gazdagon meg kell locsolni borral, hogy a következő évben is bőséges szőlő és bor teremjen a vidéken.

   

  A csehországi székhelyű Environmental Partnership Association szervezi a versenyt, a szervezet magyar tagja az Ökotárs Alapítvány. „Az Európai Év Fája verseny célja, hogy megmutassa a fák kulturális és természeti értékét, melyet becsülnünk és óvnunk kell. Itt tehát nem a fák szépsége, mérete vagy kora a fontos, hanem a történetük és kapcsolatuk az emberekkel. A versenyben ugyanis olyan fákat keresünk, melyek fontosak a körülöttük élő közösségeknek” – írják a verseny szervezői.

   

  A versenyben nem csupán a fák szépsége, mérete vagy kora számít, hanem olyan fákat lehetett nevezni, amelyek fontosak a körülöttük élő közösségnek, találkozási pontot kínálnak, vagy történetek kapcsolódnak hozzájuk.

   

  "Nagyon fontos számunkra a verseny természetvédelmi és társadalmi hatása egyaránt. Szeretnénk minél több embert arra serkenteni, hogy hozzájáruljon az európai fák védelméhez, ezért idén a versenyhez kapcsolódóan adománygyűjtésbe is kezdünk. Támogatásával jelképesen mindenki egy-egy fát ölel meg" - idézi a közlemény Michal Vesely-t, a nemzetközi versenyt szervező Környezeti Partnerség Egyesület (EPA) vezetőjét.

   

  A bátaszéki molyhos tölgy kihívói között szerepel a franciaországi síró kék cédrus és Heede ezeréves hársfája Németországban. A tamme-lauri tölgy Észtországban olyan híres, hogy a 2011-ben forgalomból kivont észt 10 koronás bankjegyre is fölkerült. A glasgow-i „szüfrazsett tölgyet” 1918. április 20-án ültették skót szüfrazsett szervezetek annak emlékére, hogy sikerült kiharcolni a nők szavazati jogát. Canicosa „fenyő-tölgye”, Spanyolországban, kuriózum: a 250 éves pireneusi tölgy törzsének egy mélyedéséből fejlődött ki egy skót fenyő 130 évvel ezelőtt. Egyelőre a lengyel Bolko tölgy vezeti a szavazást, bele kell húzni.

   

  Tavaly az észtországi tölgy a focipálya közepén vitte el az első díjat 59 ezer szavazattal, a tatai nagy platán hatezer vokssal végzett a második helyen. 2012-ben a felsőmocsoládi öreg hárs győzött, 2013-ban az egri platán.

   

  Az év európai fája cím idei győztesét március 7-én hirdetik ki, a díjátadó április 20-án lesz a brüsszeli Európai Parlamentben.

   

   

   

   

   

   

  Asztrológus, Horoszkóp készítés, Tanácsadás

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей