• eyelash growth serum
 • Ma 2017. október 18., szerda, Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.

  A fenntartható gazdálkodás kialakításáért indított, Bölcsőtől a Bölcsőig elnevezésű Erasmus program keretében egy budapesti üvegfeldolgozó cég, a Rákosy Glass is bemutatkozott az IPOSZ által szervezett workshopon. A vállalkozás képviseletében Orovecz Géza minőségbiztosítási menedzser tartott előadást, miként kapcsolódnak ők a fenntartható működés elvéhez.

  Elmondta, hogy bár maga az üveggyártás rendkívül energiaigényes iparág, és feldolgozás műveleteihez is sok villamos energia szükséges (különösen a laminálás, az edzés és a rogyasztás eljárásaihoz), mégis megvannak a lehetőségek az energiával és felhasznált anyaggal való takarékoskodásra.

   

   

  Sokat lehet nyerni a korszerű CNC gépes szabászattal. A feldolgozásra kerülő 6 méterszer 3,2 méteres, úgynevezett jumbó üvegtáblákat mindenkor logikusan elgondolt, pontos terv szerint számítógéppel vezérelt szabászgép vágja méretre, a lehető legjobb optimalizálással, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen. A más célokra már fel nem használható maradék utolsó grammjai is visszakerülnek újrafeldolgozásra az orosházi síküveggyárba.

   

  Az energiatakarékosság a megfontolt üzemvitelen kívül a cég 148 országban szabadalommal védett termékének, a fűthető üvegnek a gyártásával, forgalmazásával, illetve alkalmazásával a felhasználóknál valósul meg fokozott mértékben. A Rákosy Glass Heating System üvege innovatív, szabályozható hőmérsékletű, elektromos, helytakarékos és exkluzív megjelenésű fűtési megoldás. Ablaküvegként és radiátorként egyaránt megjelenthet, a felület az átlátszótól a teljesen egyedileg mintázott változatig szinte végtelen választékban megrendelhető.

   

  A szerkezet minden esetben több  üvegrétegből áll, edzett biztonsági üvegekből épül fel, és laminált szerkezetet képez, ami törés esetén is biztonságosan egyben tartja az üvegdarabokat. Az üvegek belső oldalán egy láthatatlan, nanotechnológiával felhordott, fém vezető réteg található, mely bevonat ellenállása elektromos áram hatására hőt termel. Ezen bevonatos rétegek számának emelésével a teljesítmény növelhető, jellemzően 700 és 1000 W/m2 teljesítményű kivitelben elérhetőek.

   

  A fűthető üveg olyan hullámhosszon sugározza a hőt, amely a külső, korszerű hőszigetelő bevonattal ellátott üvegrétegen nem tud kimenni, csak befelé sugároz, és így az embernek az üveg előtt állva nincs hidegérzete, mintha csak a nap sütne be rá. Az infrasugarakról tudni kell, hogy nem a levegőt melegítik fel, hanem a helyiségben a különféle testekbe, tárgyakba ütközve közvetlenül ezeknek adják le a hőt. A fűtő üveg, tulajdonképpen egy infrasugárzó, olyan a hatása, mint az infralámpának, csak alacsonyabb hőmérsékleten működik.

   

  Amikor Bukarestben bemutatták egy építésztalálkozón, ott volt egy macska is, amely rögtön a langyos üvegre feküdt, odabújt, ott maradt, el se lehetett zavarni. Ez jól demonstrálta az infrafűtés barátságos, egészséges voltát. Ráadásul ezzel a technológiával sokkal tisztább a környezet, mint a légkeveréses fűtésnél, mert nincs cirkuláció, nincs szálló por a helyiségben, mint például a radiátoros fűtésnél.

   

  Ez a technológia alacsonyabb levegő hőmérsékleten, 19-20 fokon is ugyanolyan komfortérzetet ad, mintha 24 fok lenne hagyományos fűtéssel. Az energia 70-80 százaléka az épületek ablakfelületén távozik. A nagy irodaházakban, bemutatótermekben, ahol olyan óriási üvegfelületek vannak, hogy szinte nincs is fal, ott értelemszerűen még több.

   

  Ezt a veszteséget viszont a Rákosy Glass módszerével harmadára lehet csökkenteni, ettől lesz rendkívül gazdaságos a fűtés. Mostanában világ- és országszerte dolgoznak az intézmények fűtéskorszerűsítésén, kívülről körbeszigetelik az épületeket, kazánokat cserélnek, ami rendkívül sokba kerül. Ennek remek alternatívája a Rákosy Glass terméke, ami tulajdonképpen csak egy ablakcserét jelent – amit egyébként is elvégeznek a felújítások során.

   

  A másik újdonságuknál a fűtő üveget nem az ablakokba teszik, hanem lámpatestenként a mennyezetre függesztik föl. Ez a lámpatest világít és fűt egyszerre. A különböző megjelenésű, formatervezett üveg fűtőtestek pedig a helyiség bármely részében elhelyezhetők.

   

  Mivel közvetlenül 220-230 V feszültségről üzemeltethető, beépítése is rendkívül egyszerű, nem igényel különleges kiépítést vagy csővezetéket. Ahogy a fűtő üvegek méretválasztéka is igen nagy (akár 2400x4500 mm is lehet), úgy a vezérlési módok is különfélék lehetnek. Vezérelhető szobatermosztáttal, egyedi rádiófrekvenciás távvezérlővel, valamint intelligens házvezérlő rendszerhez csatlakoztatva. Az interneten keresztül akár távolról, mobiltelefonnal is szabályozható a fűtő üveg. A működés biztonságát életvédelmi relé és hőbiztosíték szavatolja, ami véd az áramütés ellen illetve a vezérlés meghibásodása, vagy más rendellenesség esetén a túlmelegedéstől.

  A 2008-as pénzügyi válság idején a Rákosy Glass napelem gyártással próbálkozott, de akárhogy is osztottak, szoroztak a szakemberek, mindig az az eredmény jött ki, hogy ez a tevékenység nem lenne gazdaságos és versenyképes. Menteni a menthetőt, a már befektetett tőkét szellemi erőt, kutatásba kezdtek az üvegfelület fűtésének lehetőségeivel kapcsolatban.

   

  Különféle fűthető bevonatokkal kezdtek el kísérletezni és 2014-re eljutottak oda, hogy a terméket szabadalommal levédték, megszerezték a forgalmazáshoz szükséges összes minősítést és megjelentek fűthető üvegükkel a hazai és nemzetközi piacon. Magyarországon már több száz építész ismeri a fűthető ablaküveget, és a világ számos országából olyan nagy az érdeklődés a termék iránt, hogy a cég vezetősége komoly beruházással jelentős kapacitásbővítést tervez.

   

  sámathy

   

   

  Üveg, ami hűt és fűt

   

  A GlassX Crystal üvegezés a napsugárzás hőenergiává alakításával a helyiségek fűtésére szolgáló hőt termel, méghozzá vezetési és tárolási veszteség nélkül, azaz magas hatásfokkal.

   

  Már a szórt napsugárzásból is energiát nyerő üvegszerkezet télen napenergiával fűtött cserépkályhaként működik. A GlassX Crystal üvegszerkezet négy elemből áll: átlátszó hőszigetelésből, túlmelegedés elleni védelemből, energiaátalakítóból és hőtárolóból.

   

  A kiváló, 0,5 W/m2K U-értéket meg nem haladó hőszigetelésről három hőszigetelő üvegréteg gondoskodik. Az üvegfalak közé épített üvegprizma visszaveri a 40° feletti beesési szögű, azaz erősen tűző (nyári) napsugarakat, miközben az ennél alacsonyabb beesési szögű téli napsugarakat teljes mértékben átengedi. A GlassX Crystal központi eleme a hőtároló modul, amely befogadja a napenergiát, majd tárolja, és késleltetve, kellemes hősugárzásként adja le. A tároló változó fázisú sóhidrát. A hőtárolásról a megolvadó sóhidrát gondoskodik, ami lehűlésekor leadja a tárolt hőenergiát. A sóhidrátot hermetikusan, az elnyelőképesség javítása érdekében szürkére színezett polikarbonát elemekbe zárják. Az üvegszerkezet beltéri oldalát 6 mm vastag egyrétegű biztonsági üveg védi, ami különféle kerámia-szitanyomással látható el.

   

  Nem tartalmaz mozgó elemeket, sem elektronikus vezérlést, ami hosszú élettartamot és karbantartásmentes használatot, illetve biztonságos működést garantál. Beépítése nem igényel semmiféle speciális ismeretet, a kereskedelmi forgalomban kapható hőszigetelő üvegekhez hasonlóan építhető be.

   

   

   

   

   

   

  Asztrológus, Horoszkóp készítés, Tanácsadás

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей