• eyelash growth serum
 • Ma 2017. október 18., szerda, Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.

  A fenntartható, körfogásos gazdaság kialakításáért indított Erasmus programhoz kapcsolódva az IPOSZ ez év tavaszán egy napos szakmai konferenciát rendezett, ahol számos kisvállalkozás képviselője tartott előadást arról, hogy ők konkrétan, hogyan próbálják megvalósítani az új típusú gazdálkodást.

  A szakmai napon a budapesti Berendi László ezüstkoszorús mesterfodrász, a MOSZI alelnöke érdekes beszámolót tartott arról, miként kapcsolódhatnak a minél inkább fenntartható gazdaság elveihez a fodrászatok.a fenntartható gazdaság elveihez a fodrászatok?

   

   

  A régi időkben meglehetősen környezetszennyező módon működtek a fodrászatok, ugyanis a hajfestéshez, a különböző színekhez különböző fémsókat tartalmazó készítményeket használtak. Nem tehettek mást, hiszen csak ezt nyújtották a gyártók. Azon kívül, hogy allergiás reakciók és egyéb betegségek is ezeknek a barátságtalan anyagoknak a számlájára íródtak, a hajról lemosott festékekkel igen komoly mennyiségű káros anyag jutott a környezetbe egy nagyobb városban.

   

  A szennyvízcsatornába került vegyszerek károsították a folyók, tavak élővilágát, hiszen akkoriban javarészt tisztítatlanul jutott ki a környezetbe a szennyvíz. Megoldást jelentett volna, ha a vállalkozások a fejmosó tálakból, mosdókagylókból elfolyó vizet zárt víztartályban gyűjtötték volna össze és szippantó kocsival szállíttatták volna el. De ez is csak a kertes házakban működő vállalkozásoknál jelentett volna rezsinövelő megoldást. Városi környezetben, technikai okokból ilyesmi kivitelezhetetlen lett volna. Szerencsére a mai, korszerű termékek nem tartalmaznak már ilyen „kemény” vegyszereket. A csatornahálózatba jutva biológiailag lebomlanak, nem károsak a mikroorganizmusokra, egyéb élőlényekre.

   

  Nem mondható el mindez a samponokról, melyek fő nedvesítő, habképző összetevő anyaga a nátrium-lauril-szulfát (SLS). Az általános tisztítószerekben is jelen lévő vegyi anyag a bőrön át felszívódva hosszútávon bizony nem tesz jót az egészségnek, és a környezetre is negatív hatással van.

  Az anyag termékenkénti koncentrációjára és mennyiségére hozott szigorú EU-s előírások csökkentették valamelyest a kibocsátást. Ám, mivel az SLS-t helyettesítő szerek jóval drágábbak, a gyártó cégek továbbra előszeretettel ezt a felületaktív összetevőt keverik be a samponokba, mosogató, mosó- és tisztítószerekbe.

   

  Hasonló a helyzet a dauer szerekkel, a káros komponensei is helyettesíthetők, igaz ezeket tudatosan kell választaniuk a fodrászoknak, vállalva a többlet kiadást.

   

  Akadnak felelősen gondolkodó, környezettudatos festékgyártó vállaltok, melyek újra feldolgozott papírba csomagolják áruikat, sőt azon gondolkodnak, hogy a nagyobb tételekben vásárlók számára betétdíjas, visszaváltható gyűjtőcsomagolást alkalmaznak majd. A többször felhasználható csomagolás további terhektől mentesítené környezetünket.

   

  Egy fodrászat a hajmosás, szárítás, folyamatos világítás miatt igencsak energiaigényes vállalkozásnak számít. A meleg víz előállítása és a hajszárító gépek működtetése tetemes gáz- és villanyszámlával jár.

   

  A legújabb hajszárító berendezések teljesítménye optimalizált, már nincsenek annyira túlméretezve, mint a régi gépek, amelyek feleslegesen nyelték a wattokat, mellesleg pedig kímélik a vendég haját, és komfortosabb érzettel jár a használatuk. Műhely korszerűsítéskor, fejlesztéskor erre is érdemes gondolni.

   

  Szerencsések a családi házakban berendezett szalonok, ahol az év nagy részében napkollektorral állíthatják elő maguknak a forró vizet, napelemekkel pedig az áramot. Egy ilyen, meglehetősen költséges befektetés azonban rövid időn belül megtérül a kis cégeknek is, és a továbbiakban komoly rezsicsökkenést eredményez.

   

  Világítási költségeit azonban az új technológia, a LED-es fényforrások felszerelésével mindenki nagyban – akár a tizedére – csökkentheti. A hideg fehér, és a meleg fehér, kissé sárgás tónusú világítótestek megfelelő kombinációjával a napfényhez hasonló, természetes megvilágítás érhető el, kiváltva az energiát faló halogénégőket, reflektorokat, zavaróan villogó fénycsöveket. Az üzlet méretétől függően ez a korszerűsítés néhány tízezer, vagy százezer forint körüli beruházást jelenthet, ami szintén rövidtávon megtérül.

  Szemlélet, elhatározás kérdése, hogy él-e valaki hasonló, környezet- és pénztárca kímélő lehetőségekkel.

   

   

   

   

   

   

  Asztrológus, Horoszkóp készítés, Tanácsadás

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей