• eyelash growth serum
 • Ma 2017. október 18., szerda, Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.

  A Hungexpo Zrt. nagyszabású, a magyar autógyártás teljes spektrumát felölelő járműipari szakkiállítás-csokrot szervezett október 19-21. között. A 4. alkalommal megrendezett AUTOMOTIVE HUNGARY és a 25. AUTÓTECHNIKA kiállítás a hazai autógyárak mellett bemutatta a beszállítókat, alkatrészgyártókat, karbantartókat, a garázsipar résztvevőit és a járműiparhoz kötődő oktatási szféra szereplőit is.

  A rendezvényhez magas színvonalú szakmai programsorozat is kapcsolódott, melynek szervezésében, összeállításában a Hungexpo Zrt. szakmai partnerei között az Autószerelők Országos Egyesülete is segítséget nyújtott. A két kiállítás együtt komplex képet mutatott a járműipar jelenlegi trendjeiről, a fejlődési irányokról, az innovációs lehetőségekről és a szakember utánpótlás helyzetéről.

   

   

  A rendezvényen 10 ország több mint 250 kiállítója vett részt, a kiállításokkal párhuzamosan zajló üzleti fórumokon pedig számos sikeres tárgyalást bonyolítottak a részvevők. A Budapesti Vásárközpontban szervezett rendezvényre a tavalyinál 10 százalékkal többen, csaknem 9000-en látogattak el.

   

  A kiállításon a magyarországi nagy autógyárak – az Audi, a Mercedes, az Opel és a Suzuki - mellett olyan, a saját területükön meghatározó cégek vettek részt, mint az AGC Glass, a Beewatec, a Bosch, a Bridgestone, a Continental, a Duvenbeck, a Fanuc, a Flextronics, a Karsai Műanyagtechnika, a Kirchhoff, a Knüppel, a KUKA, a LUK Savaria, a MOL Group, a Rába, az Otto Fuchs, a Shinwa, az SMR, a Takata, a Thyssen Krupp és a Wedco, ZF.

   

   

  Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára a megnyitón elmondta, hogy 2010 óta harmadával nőtt a magyar ipari kibocsátás és továbbra is a legfontosabb ágazat a járműipar, melynek exportja tavaly megközelítette a 20 milliárd eurót. Az államtitkár szerint ma az jelent kihívást, hogyan tudjuk betölteni az elmúlt években létrejött munkahelyeket. A kormány ezt célzott programokkal és szabályozókkal is segíti.

   

   

  Azt, hogy az Automotive Hungary nemcsak a szakmának, hanem az üzleti életnek is kiemelt rendezvénye, már az elmúlt években megszokhatták a részvevők. Így nem véletlen, hogy hatalmas sikernek bizonyultak azok az üzleti fórumok is, amelyeket a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és partnerei rendeztek. A MAJOSZ-szal, illetve a japán kereskedelmi szervezettel, a JETRO-val közösen szervezett találkozókon csaknem 450 üzleti megbeszélést tartottak magyar és külföldi vállalkozások képviselői.

   

  A kiállításon megjelentek a járműiparban érdekelt régiók és városok is, Miskolc és Győr mellett az idén először Tatabánya is önálló pavilonnal mutatkozott be. A rendezvény mind a négy napján nagy érdeklődés mellett zajlottak a magas színvonalú szakmai előadások és programok.

   

  Különösen nagy siker volt az idén először megszervezett Autótechnika Játszótér, ahol a gépjármű javítással és karbantartással foglalkozó szakemberek és a laikus érdeklődők is kipróbálhattak különböző munkafolyamatokat, mint például a tengelykapcsolók cseréjét, a motor diagnosztikát, különböző csavarok szilárdsági próbáját vagy éppen a számítógépes rajzolást.

   

  Szintén népszerű újdonság volt az Autótechnika Plusz program, melynek keretén belül számos kiállító (a Lincos, a karmaTECH, a Dometic, az Autonet, a GarAgent és a Sza-Co) várta standján a látogatókat speciális alkatrész és szoftver bemutatókkal.

   

  Érdekes színfolt volt a mérnökhallgatók versenye, amelyen tizenegy egyetem tizenhét csapata vetélkedett azzal a céllal, hogy segítsék az autóipari vállalkozások és a mérnökhallgatók együttműködését. A zsűri döntése alapján 2014 és 2015 után ezúttal is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Formula Racing Team csapata (BME FRT) győzött.

   

  Nagy érdeklődés kísérte a kiállításokkal egy időben rendezett szakmai programokat.

   

  Az első napon rendezett kerekasztal beszélgetésen a legnagyobb hazai gyártók és beszállítók képviselői vettek részt. Mindannyian egyetértettek abban, hogy a járműiparban a legnagyobb kihívást a munkaerőhiány jelenti, ami regionális probléma, de járulékcsökkentéssel lehetne segíteni a helyzeten, ahogy az oktatásra-képzésre is nagy hangsúlyt kell fektetni.

  Kilián Csaba, a MAGE ügyvezető főtitkára, a kerekasztal-beszélgetés moderátora kiemelte: minden eddiginél jobban teljesített az autóipar Magyarországon, az Audi 2 millió motort, az Opel több mint 600 ezret gyártott az országban, a Mercedes több mint egymilliárdos beruházása pedig újabb lökést adhat az autóiparnak.

   

  Ugyancsak az Automotive-on rendezte meg a Protfolio és a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) a Járműipar 2016 elnevezésű konferenciát. Ezen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter emlékeztetett arra, hogy az ágazatban működő cégek közvetlenül több mint 144 ezer munkavállalót foglalkoztatnak és csaknem 800 milliárd forint termelési értéket állítanak elő évente.

   

  Magyarország ezzel az eredménnyel Európa gépjárműgyártásának egyik központjává vált, mivel uniós átlagban a bruttó hozzáadott érték 4 százalékát adja ez az ágazat – emlékeztetett a tárcavezető, majd hangsúlyozta, hogy az elkövetkezendő évtizedekben rendszerszintű átalakuláson megy keresztül a járműipar, amelynek legfontosabb mozgatórugója a digitalizáció, az elektromobilitás és az ipar 4.0 által kínált megoldások lesznek. A Jedlik Terv keretében – számos további ösztönző mellett – a kormány támogatja az infrastruktúra fejlesztését, az elektromos járművek beszerzését és az önvezető járművek fejlesztését.

   

  – Technológia-váltás előtt áll az iparág. Átalakulóban van a gyártás és az üzemanyag felhasználás. E közben az egységes európai járművizsgáztatás átvételére készül a hazai szakma. Nagy kihívás ez, hiszen a szabályok, rendeletek változása, az arra való elméleti felkészülés mellett a technológia és eszközrendszer előteremtését is megköveteli a járműjavítóktól – mondta látogatásunkkor Spindler Tibor, az Autószerelők Országos Egyesületének elnöke.

   

  – Mindent megteszünk azért, hogy tagságuk megfeleljen a magasabb követelményeknek, és jövő év januárjától már ezek szerint végezze szolgáltatásait.

   

  Ennek egy példája a mostani, több napos szakmai konferenciánk, melyen az előadók a napi gyakorlatban legújabban felmerülő kérdésekre próbának válaszokat adni.

   

  Szó esett az autóipar műszaki újdonságairól, fejlesztési irányairól, az új hűtőközeg alkalmazásáról, az autóüvegekkel kapcsolatos szerelési technológiákról, szolgáltatásokról, a modern autószerviz tisztítási módszereiről és a hozzájuk kapcsolódó környezetvédelmi hatásokról, a dízel részecskeszűrők problémaköréről, a motortuning lehetőségeiről, a szakképzésről, az ügyviteli szoftverekről, a kalóz szoftverek használatának jogi következményeiről, karbantartási, diagnosztikai kérdésekről és egyéb, az autójavító szakmát érintő témákról.

   

   

   

   

   

   

  Asztrológus, Horoszkóp készítés, Tanácsadás

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей