• eyelash growth serum
 • Ma 2017. október 18., szerda, Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.

  Ha nem otthon kívánjuk eltölteni az ünnepet, az április 14-17-i hosszú hétvégén érdemes útra kelni. Egy hagyományőrző húsvétolás garantáltan nem csak gyermekeinknek tartogat feledhetetlen élményeket. Programokban nem lesz hiány!

   

   

   

  MEZŐKÖVESD

  Ahol még a piros tojás sem piros!

  Az UNESCO szellemi világörökség részét képező matyó hagyományokat az idén 16. alkalommal megrendezésre kerülő Matyó Húsvéton igazi vödrös locsolkodással élhetjük át Matyóföld legnagyobb településén. Húsvétvasárnap és -hétfőn sztárvendégek, valamint a Matyó Néptáncegyüttes és a térség hagyományőrző csoportjainak műsora szórakoztatja a látogatókat. Az utcákon kézműves és gasztronómiai termékek vásári forgataga fogadja az érkezőket. A tojásfestés és a színpadi programok mellett húsvéti ételszentelés, kóstolás és népi játékudvar színesíti a kínálatot. Hétfőn öt alkalommal láthatunk locsolkodást a Hadas városrészben, a Mezőgazdasági Gépmúzeum udvarán pedig a gyerekek kedvence, a húsvéti állatudvar (nyuszi-, csibe- és báránysimogató), valamint Kovácstalálkozó fogadja a látogatókat. A településrészek közötti közlekedést hangulatos városnéző kisvonat segíti. Az ünnep idején nyitott kapukkal várják az érdeklődőket a múzeumok, kiállítóhelyek, alkotóházak, valamint a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő.

  www.mezokovesd.hu

   

  HOLLÓKŐ

  Palóc locsolkodás

  A Hollókői Húsvéti Fesztivál a kicsiny falu leghíresebb és legnagyobb rendezvénye, melyen a látogatók élményeket gyűjtve megtapasztalhatják az igazi paraszti élet hagyományait és élő tradícióit. A háromnapos fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek. 2017. április 15. és 17. közt folyamatos program várja a bájos ékszerdoboz-faluba látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepít minket az időben. Hollókő húsvétkor nem csak a szemet gyönyörködteti: a gazdag programválaszték mellett a színpompás falu elképesztően finom, kimondottan a húsvéthoz, a hagyományokhoz és a palóc gasztronómiához kapcsolódó finomságokkal készül az ünnepre. Az eszem-iszom már nagyszombaton elkezdődik. Az Ófalu meseházikóinak udvaraiban a leghíresebb palóc ínyencségekkel várják a vendégeket. A főszerep a hagyományos húsvéti sonkáé, a vanyarciak világbajnok haluskával készülnek és a kétbodonyi szilvagombócból is sok lesz. A Hollókői Húsvéti Fesztivál és Hollókő Ófaluja is kizárólag a rendezvény hivatalos belépőjegyének megvásárlásával látogatható a rendezvény időszakában!

  www.holloko.hu

   

   

   

  ÓPUSZTASZER

  Élménnyé válik a hagyomány!

  Legyen része igazi élményben! Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban 2017. április 16-17-én a Szeri Húsvét fesztiválon idén is ünnepelhetünk rügyfakasztó vasárnapot és vízbevető hétfőt. A skanzenben életre kelnek a húsvéti hagyományok: korhű ruhákba öltözött menyecskék, legények elevenítik meg az ünnepi szokásokat. Az ország összes locsolkodási fortélyát ötvözi a helyi lelemény: akadnak kétvödrös locsolkodók, de van, aki szódásüveggel vagy szódásüvegre kötött, rejtett gumicsővel támad, lesből.

  Ételszentelés, tojásfestés, régimódi lovaskocsis locsolás, muzsikaszó, néptánc, népzene, meglepetések és nyeremények, várják mindazokat, akik a természethez közel szeretnék ünnepelni a feltámadást. Az évek óta megrendezett Szeri Húsvét igen népszerű rendezvény, amelyen minden érdeklődő megismerheti és megtapasztalja a magyar hagyományra jellemző húsvéti szokásokat.

  www.opusztaszer.hu

   

   

   

   

   

   

  Asztrológus, Horoszkóp készítés, Tanácsadás

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей