• eyelash growth serum
 • Ma 2022. augusztus 11., csütörtök, Zsuzsanna és Tiborc napja van. Holnap Klára napja lesz.

  Az Európai Kisvállalkozások Szövetsége, az SMEunited egy ismertetőt küldött az IPOSZ részére, melynek leglényegesebb elemeit az alábbiakban közöljük.

  Fontos azonban megjegyezni, hogy a brexit tényleges megtörténtéig az Egyesült Királyság az Európai Unió teljes jogú tagja marad, és addig az időpontig, illetve rendezett brexit esetén az azt követő átmeneti periódusban nem lesz változás az eddigi szabályokban.


   


   

   

  Az Egyesült Királyság Határügyi Csoportja, amely a megállapodás nélküli brexitre való felkészülésért felelős, Brüsszelben járt, és kapcsolatba akartak lépni a tagállami és európai szakmai szövetségekkel, hogy megvitassák azokat a változásokat, amelyek bekövetkezhetnek, és beazonosítsák azokat a kulcsfontosságú intézkedéseket, amelyeket egy megállapodás nélküli brexit esetén szükséges megtenni.


  A brit kormány honlapján (gov.uk/brexit) és részletesebben a bit.ly/BrexitTradingwUK oldalon a vállalkozások és a polgárok sok hasznos információt találnak, az Egyesült Királyság naprakészen tartja az oldalakat.  A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK


  1. Import, export és vám

  Az Egyesült Királyságban minden eljárást – nyilatkozatot és ellenőrzést – azelőtt kell megtenni, mielőtt az áru megérkezik az Egyesült Királyság területére. Szükség lesz a gazdasági szereplők nyilvántartási és azonosító számára (EORI szám), amely GB-vel kezdődik, hogy az árut ki- vagy bevigyék az Egyesült Királyságba abban az esetben, ha nincs megegyezés a brexitről.

  Átmeneti egyszerűsített eljárások (TSP) teszik majd könnyebbé az importot egy kezdeti időszakban, miután az Egyesült Királyság elhagyta az Európai Uniót. A TSP-re regisztrált kereskedőknek nem kell teljes vámnyilatkozatot tenniük a határon, és a vámokat is halasztással fizethetik be.

  Alternatíva: az egységes árutovábbítási eljárásról szóló egyezmény (CTC). A CTC lehetővé teszi az áruk mozgását – vámfelfüggesztéssel.

   

  2. Ipari termék rendelet

  „Új megközelítés”: az olyan termékek, mint a játékok és gépek szabályozására egységes eszköztár készült – a CE jelölést továbbra is elfogadják (további értesítésig). A legtöbb esetben a gyártók teljes jogi felelősséget vállalnak a megfelelőségre és élhetnek önbevallással.

  Azok a termékek, amelyekre megfelelőségértékelési eljárást kell lefolytatni az Egyesült Királyság piacán való értékesítéshez, azoknál ezt csak az ott bejelentett szervezetek tehetik meg.

  Több területen (kozmetikumok, vegyi anyagok, gyógyszerek) - a vállalkozásoknak új Egyesült Királyság-beli képviselőt kell kijelölniük.

  Nem harmonizált termékek: A kölcsönös elismerésről szóló rendeletnek a kiválás után nem lesz részese az Egyesült Királyság. Ráadásul 2020 áprilisa után a módosított kölcsönös elismerésről szóló rendelet életbe lép az Európai Unióban, de nem lesz érvényes az Egyesült Királyságban.

   

  3. Szolgáltatások

  Ha az Egyesült Királyság megegyezés nélkül hagyja el az Európai Uniót, nem lesz érvényes a szakmai képesítések kölcsönös elismerésének rendszere az EU és az Egyesült Királyság között.

  Az Egyesült Királyságba való rövid ideig tartó utazások nagyrészt változatlanok maradnak mindaddig, amíg életbe nem lép az új bevándorlási rendszer 2021-ben. A szabályok minden uniós tagországra másképpen vonatkoznak majd.

   

  4. Személyes adatok áramlása

  Az Egyesült Királyság hatályban tartja a GDPR-t. Az adatáramlás az Egyesült Királyságból az Európai Unióba/Európai Gazdasági Térségbe korlátlan lesz, de az EU-ból az Egyesült Királyságba korlátozott lesz (nincs megfelelőségi döntés az Egyesült Királyságra vonatkozóan). Ezért az uniós vállalkozásoknak alternatív adattovábbítási mechanizmusokat kell kialakítaniuk.

   

   

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей