• eyelash growth serum
 • Ma 2022. augusztus 11., csütörtök, Zsuzsanna és Tiborc napja van. Holnap Klára napja lesz.

  A Multistop vízőr csőtöréskor automatikusan elzárja a főcsapot!  Lakástulajdonosok rémálma a csőtörés. Joggal, ugyanis a nagy mennyiségben kiömlő víz a lakás állagában, a berendezésekben, vagyontárgyakban komoly pusztítást végez. Tűzoltók a megmondhatói, hogy az oltáshoz használt víz gyakran nagyobb károkat okoz, mint a tűz.

  És akkor még nem szóltunk a házon kívüli csőtörésről, ami csak hosszabb idő után, tetemes mennyiségű víz elfolyása után észlelhető, horribilis vízszámlát okozva.

   

   

   

  Mindez megelőzhető lenne, ha Ursinyi János Multistop nevű találmánya végre elmozdulna a működőképes prototípustól a sorozatgyártás felé. Házilagos, kisipari módszerekkel ugyanis csak kis szériát lehetne piacra dobni, megfizethetetlenül magas áron. Az automata elzáró szerkezet sárgaréz fő alkatrészét öntéssel kellene sokszorosítani tízezres szériában, hogy tízezer forint körül legyen a fogyasztói ára, és a nagy áruházláncok befogadják forgalmazásra az árut. Az induláshoz azonban több tízmillió forintos befektetésre lenne szükség. Egy ilyen hasznos találmány megvalósítására Kínában, Amerikában, Ázsia feltörekvő országaiban tömegesen jelentkeznének a gyártásra ajánlkozók. Itthon hiába telt el harminc év a rendszerváltás óta, még hiányoznak azok a kapcsolódási pontok, illetve azok az automatizmusok, amelyek az említett országokban rég kialakultak, s olajozottan segítik piacra az életképes ötleteket.

   

  De lássuk, miről is van szó!  A víz- és gázvezeték-szerelő képzettségű Ursinyi János hosszú ideig tevékenykedett különböző nagy cégeknél karbantartóként. Számos esetben dolgozott csőtörések elhárításán, és privát életében, rokonai, ismerősei körében is előfordultak ilyen nagy anyagi károkat okozó balesetek. Lakásokban a mosdó, fürdőkád, konyhai mosogatócsapokhoz, wc-tartályokhoz vezető flexibilis csövek elfáradásakor következhet be kisebb özönvíz.

   

  A mester gondolkodni kezdett azon, miként lehetne megakadályozni a víz ömlését. Fejéből egyszer csak kipattant az ötlet: valamilyen egyszerű, hosszú idő távlatában is működőképes mechanizmusnak kellene önműködően elzárnia a főcsapot, ha a főcsap után valahol tartós vízelfolyás következik be. Ha a fürdőszoba, wc, konyha padlózatába, a vízvételi helyek (mosógép, mosogatógép, kézmosó, stb.) közelében a járólapok fugájába vagy a küszöbbe épített szenzor a padlózaton vizet érzékel, jelet küld a szerkezet egyszerű elektronikájának, ami működésbe hozza az önelzáró biztonsági főcsapot.

   

  A vízérzékelő vízóraaknákban, sőt, folyók gátjainál is használható, hogy szivárgás esetén időben lehessen beavatkozni. A biztonsági elzárót két vékony, alacsony feszültség alatt álló vezeték köti össze az érzékelő szondákkal, melyek vízzel érintkezve zárják az áramkört és működésbe lép az előfeszített rugós elzáró szerkezet.

   

  A Multistop egy darab 9 voltos elemmel évekig működőképes, mert sem figyelő üzemmódban, sem a csap elzárásakor nincs áramfelvétel, csak az önkisülés (lemerülés) miatt kell időnként cserélni az elemet. Egyszerűsége révén és minőségi alkatrészeinek köszönhetően a szerkezet karbantartás nélkül várhatóan több mint 30 évig működőképes lehet.

   

  Többszintes épületekben, ahol több vízóra, illetve főcsap van lakásonként, megoldható, hogy baj esetén csak a közös főcsap záródjon el. Így beruházáskor jelentős költség megtakarítható, mert a lakásokba csak az érzékelő, jeladó szondákat kell telepíteni, s egyben a közös fővezeték is védve van.

   

  A Multistop működő demonstrációs modellje már számos kiállításon bemutatkozott, több ezer alkalommal bizonyította hasznosságát. A Hódmezővásárhelyi Ötlet Club 13 Egyesület jóvoltából a feltaláló az ország számos településén bemutatta a készüléket, és más alkalmakat is megragad, hogy népszerűsítse találmányát, reménykedve, hogy esetleg egy üzletember vagy tőkeerős cég felfigyel rá.

   

  Sámathy

   

   

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей