• eyelash growth serum
 • Ma 2021. április 21., szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

   

  Ipartestületi küldöttgyűlés az egység jegyében


  Küldöttgyűlést tartott az Érd és Környéke Ipartestület április 23-án délután a testület Alispán utcai székházában. Az eseményen részt vett T. Mészáros András polgármester, valamint dr. Vereczkey Zoltán, a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.


   

   

   

   


  A küldöttgyűlést levezető elnök, Pataki János az ipartestület tiszteletbeli elnöke a szokásos formaságokat követően átadta a szót Szabó Istvánnak, a testület elnökének, aki beszámolt a szervezet 2011. évi tevékenységéről. Elmondta, hogy a székház visszavásárlására felvett hitelt visszafizette a testület, tartozása nincs. Ezzel kapcsolatban megköszönte az alkalmazottak munkáját, hiszen az ő munkájukkal teremtették meg a lehetőséget a visszafizetésre.


  Hangsúlyozta: a további jó működéshez szükséges a taglétszám növelése. Annak érdekében, hogy a testület pályázati munkákon eredményesen tudjon részt venni, huszonöt vállalkozó összefogott és megalapította a Kévép Kft.-t Sztancsikné Kocsi Erzsébet vezetésével. Ezáltal a csatornázás kiépítését követően a családi házak rákötési munkáiban nagyobb esélyt látnak részt venni az egységben az erő elv alapján.

  Sajnos az országunkat sújtó gazdasági válság nem akar véget érni, az embereknek nincs pénzük, egyelőre nem jutottak munkához az érdi vállalkozók. Ennek részben oka, hogy a pályázatokon olyan nem helyi vállalkozások is indulnak, amelyek feketemunkával operálnak, azzal pedig a tisztességes érdi vállalkozók nem képesek versenyezni. Kérte a megjelent mintegy ötven tagot, hogy a jövőben aktívabban vegyenek részt a szakosztályok munkájában. A beszámolót a jelenlévők egyhangúlag elfogadták.

  Csóli Csaba, a testület ügyvezető igazgatója írásban terjesztette a küldöttgyűlés elé a 2011. évi pénzügyi beszámolót, felszólalásában kiegészítéseket fűzött hozzá. Hangsúlyozta, hogy a 2010. év a vártnál jobban alakult a testület számára, ám a 2011. évben a vállalkozói tevékenységek a tervezettnél rosszabbul teljesültek, az évközi bevételek nem tudták fedezni a kiadásokat. A kiesett bevételek pótlását biztosító kísérletek nem voltak eredményesek. A korábbi szerződését a testület megújította a Vodafonnal annak érdekében, hogy a flottához csatlakozóknak újabb kedvezményt biztosítson.

  Az eredményeket összegezve megállapította, hogy a kis apparátussal működő szervezet az elmúlt hét évben nyereséges vállalkozásként tudott működni, a testület épületének harmadát visszavásárolta, emellett tartalékot tudott képezni a kevésbé sikeres időkre úgy, hogy közben minimális tagdíjat tartva a tagság számára szerteágazó szolgáltatással áll tagjai rendelkezésére (orvosi előadások, kamarai regisztráció segítése, tanfolyamok stb.). A beszámolót a jelenlévők egyhangúlag elfogadták.

  A felügyelőbizottság nevében Gajánszky Gábor elnök szólt a megjelentekhez. Elsősorban említette a testület válság okozta nehézségeit, amit a taglétszám növelésével lehetne enyhíteni, ám a mai fiatalok nem akarnak vállalkozókká válni. A beszámolót a testület egyhangúlag elfogadta.

  T. Mészáros András polgármester hozzászólásában elmondta, ismeri a testület nehézségeit, ám bízik abban, hogy a jövőben is működőképes lesz. Pozitív gondolkodást kér, és ugyanolyan aktivitást a tagságtól, mint tették azt korábban. Ígérete szerint az önkormányzat a lehetőségeihez képest a törvényes keretek között a jövőben is segíti az érdi vállalkozókat.

  Dr. Vereczkey Zoltán megköszönte a meghívást, kiemelkedőnek minősítve Érd és Környéke Ipartestület munkáját. Azt követően magas színvonalú történelmi, filozófiai és politikai előadást tartott, párhuzamosan a napi aktualitásokkal. Kiemelte a globalizáció lényegét, országunk elleni súlyos támadásait. Véleménye szerint a patrióta gazdaságpolitika enyhítheti bizonyos mértékben a globalizáció szorítását, ami ellen a kamara is mindent megtesz.

  Pataki János megköszönte az előadást, elmondta, ilyen komoly téma még nem került elő küldöttgyűlésen, ám néha ilyenre is szükség van. A következőkben kitüntetések átadására került sor.


  A Magyar Kézművességért Díj ezüst fokozatát kapta

  Felföldi Zoltán gumijavító- mester,


  IPOSZ-díjas lett

  Hancsovszki János fényképész-mester.


  Érd Városért és az Érdi Ipartestületért emléklapot kapott

  Gál Béla kereskedő,

  Iváncsics Attila közúti áruszállító,

  Kormány Sándor szolgáltató kereskedő,

  Porkoláb Csaba villanyszerelő-mester,

  Reibel Ferenc kereskedő.


  Aranykoszorús Mester címet kapott

  Gajárszky Gábor kőművesmester,

  Jordáki Zoltán asztalosmester,

  Müller János kőművesmester,

  Ridács Sándor villanyszerelő-mester és

  Tóth Imre asztalosmester.


  Ezüstkoszorús Mester címet kapott

  Hubai Árpád kőművesmester,

  László Zoltán víz-, gáz-, központifűtés-szerelőmester,

  Rizmajer Zoltán kőművesmester és

  Szilasi László kőfaragómester.


  Emléklapot kapott kiváló ipartestületi tagságért : Domokos Gyula, Mátyus László, Porkoláb Miklós, Tóth Attila, Vezér Béla és Zoller Zoltán.


  A 2012. évi költségvetés tervezetét írásban megkapták a résztvevők, Csóli Csaba néhány kiegészítést fűzött a tervezethez, többek között a testület a veszteség miatt kérvényezte az iparűzési adó és az építményadó törlését. A tervezetet a megjelentek egyhangúlag elfogadták.

  Az utolsó napirendi pontban szó volt az alapszabály módosításának szükségességéről az egyesületi törvény változása miatt. Csóli Csaba elmondta, milyen változtatásokat kell végrehajtani az egyesület megmaradása érdekében, továbbá, hogy ne veszítse el vagyonát. Nehezményezte, hogy a parlament a közel százéves Érdi Ipartestületet egy civil egyesület szintjére minősítette vissza. Ez ügyben segítséget kér az önkormányzattól, továbbá fölveszi a kapcsolatot a szakmai szervezetekkel.

  A hozzászólások során többen élesen fölvetették: miért kell kamarai regisztrációs sarcot fizetni? Dr. Vereczkey Zoltán válaszában laza fejtegetésbe fogott, a végén egy résztvevő megjegyezte: "semmitmondó, de tartalmatlan mellébeszélést hallottunk". A testület vagyonvesztésének megakadályozására dr. Vereczkey Zoltán röviden ismertette a törvényi előírásokra vonatkozó adóoptimalizálási lehetőségeket.

  Többen kifogásolták az önkormányzat pályázati kiírásait, szóba került egy konkrét beruházás néhány tanulsága a vállalkozók és a város szemszögéből.

  Az esemény zárásaként Pataki János a jövőben szorosabb együttműködést, az eddigieknél jobb kapcsolatot ajánlott a kamarának, amit dr. Vereczkey Zoltán szívesen nyugtázott.

   


   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей