• eyelash growth serum
 • Ma 2019. március 22., péntek, Beáta, Izolda és Lea napja van. Holnap Emőke napja lesz.

  Burucs Ferenc devecseri villanyszerelő mester mint ipartestületei tag kerek évszámot, a harmincat ünnepelte a múlt évben. Életét végigkísérte szakmájának szeretete és a tanulási, fejlődési vágy. Nyugdíjas évei alatt is megmaradt mind a szakmai, mind az iparos élet iránti elhivatottsága. Jelenleg is az Ajka-Devecser és Térsége Ipartestület elnökségi tagja. Életútjáról így írt az IPOSZ Jubileumi Évkönyvében.

   

   

  Pályafutásomat úgy kezdtem, hogy az általános iskola után, 1952-ben jelentkeztem a Kandó Kálmán Villamosipari technikumba. Ekkor azt javasolták, hogy jelöljek meg még egy szakot, ez a textilipari technikum volt, de egyikre sem vettek fel. Nem kaptunk értesítést, az utolsó percig izgatottan vártunk, ám 99 százalékig biztos, hogy azért nem sikerült, mert édesapám iparos volt. Akkoriban ez nem volt jó pozíció.

   

  Ekkor lettem villanyszerelő iparitanuló a régi 301-es szakmunkásképző iskolában. Amikor az iskolát elvégeztem, jött egy lehetőség: a jobb tanulók fél évvel hamarabb végezhettek, és én is közéjük tartoztam. A halimbai bauxit bányánál voltunk szakmai gyakorlaton, utána ott tudtam elhelyezkedni. 1957-ig voltam azon a munkahelyen, utána a devecseri építőipari ktsz-hez kerültem, mint villanyszerelő dolgoztam. Katonaság után visszakerültem ide, ahol később, villanyszerelő részlegvezető beosztásom volt. Közben különböző tanfolyamokon vettem részt, többek közt háztartási gépszerelő képesítést is szereztem.

   

  Miközben a ktsz-ben dolgoztam, 1960-ban levelező tagozaton továbbtanultam, a pápai közgazdasági technikum Deve-cserbe kihelyezett szakán: tervező, könyvelő és statisztikus végzettséget kaptam. 1968-ban mestervizsgát tettem Veszprémben.

   

  Elektromossággal kapcsolatos tanfolyamokat végeztem, így egy szerelő műhelyben előbb szervizesként, később szervizvezetőként dolgoztam. Elvégeztem az érintésvédelmi és a villamos fogyasztói berendezések szabványszerű felülvizsgálatát, ezeket mint vállalkozó iparos is gyakoroltam, de eközben a szervizben is dolgoztam. Voltak ott tekercselő gépek is, nekem nagyon megtetszett, meg is tanultam, és el is kezdtem ennek hatására a felsőfokú energetikusi továbbképzést, ami már feljogosított arra, hogy ebben a szakmában el tudjak helyezkedni.

   

  1985-ben váltottam az ipaigazolványomat, indítottam főállásban a vállalkozásomat. 1994-ben mentem nyugdíjba, de 2007-ig még mint nyugdíjas is dolgoztam. Azt képzeltem, hogy hetven évesen már abbahagyom a munkát, de hát mindig akadt feladat, amit szívesen meg is csináltam. Család, barátok, ismerősök, mindenki hozzám hozta a megszerelendő dolgait, ami a konnektornál kezdődött, az nálam végződött. Egyedül a híradástechnikai berendezésekbe nem nyúltam bele sosem.

   

  Két lányom van, az egyik tanárnő Budapesten, a másik gyógyszerész szakasszisztens. A közéletben mindig részt vettem, egy cikluson keresztül, 1998-2002 között önkormányzati képviselőnek választottak, a településfejlesztési bizottság elnöke voltam. Tevékenykedtem a városszépítő egyesületben is, sokat dolgoztunk nagyon jó hangulatban, iparos barátokkal társadalmi munkában például virágokat telepítettünk.

   

  Amióta kiváltottam az ipart, azóta tagja vagyok az ipartestületnek. Több éven át elnökségi tag voltam, 1998-ban mondtam le, mikor képviselő lettem. Azóta ismét tagja vagyok a tagság bizalmából az elnökségnek.

   

  Emlékszem, régen voltak kihelyezett ülései az ipartestületnek a környező településeken. Általában adóbevallás előtt, olyankor mindig tömve voltak a termek, és a titkár segített, pontról pontra haladt az adóbevallásban, aztán mindenki hazament és meg tudta csinálni. Én is megcsináltam, beküldtem, és soha semmi probléma nem volt vele. Ha ma ahelyett a nagy papírhalom helyett a mostani „söralátétes” bevallást kellene megcsinálni, hát nem biztos, hogy menne.

   

  Mindig jól éreztem magam az ipartestületnél, úgy vettem észre, engem is befogadott a csapat. Büszke vagyok, hogy megkaptam az Aranykoszorús Mester címet, és ami hatalmas meglepetés volt: az IPOSZ Országos Elnöksége elismerő oklevelét is kiérdemeltem.

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей