• eyelash growth serum
 • Ma 2019. március 22., péntek, Beáta, Izolda és Lea napja van. Holnap Emőke napja lesz.

  A fenntartható, körfogásos gazdaság kialakításáért indított Erasmus programhoz kapcsolódva az IPOSZ a múlt év tavaszán egynapos szakmai konferenciát rendezett, ahol számos kisvállalkozás képviselője tartott előadást arról, hogy ők konkrétan hogyan próbálják megvalósítani az új típusú gazdálkodást.  A szakmai napon a budapesti Masters-Villszolg Kft. vezetője, Kuchta Győző érdekes beszámolót tartott arról, miként kapcsolódhatnak a minél inkább fenntartható gazdaság elveihez a fodrászatok.

   

   

  Olvasóinkban bizonyára felmerül a kérdés: vajon hogyan érvényesülhetnek a körforgásos gazdaság elvei egy villanyszerelő vállalkozásban? Nos, közvetlenül például úgy, hogy a vezetékhálózat kiépítésekor, vagy az elavult alumínium vezetékek cseréjekor a szerelők igyekeznek minél kisebb ráhagyásokkal dolgozni és az anyagveszteséget tizenöt százalék alá szorítani. További megtakarítást jelent a kötések során mégis levágott darabok további hasznosítása a különböző átkötések elkészítéséhez – tudtuk meg Kuchta úrtól.

   

  Közvetve pedig oly módon felelhet meg a villanyszerelő szakma a zöld szemléletű gazdálkodásnak, hogy szolgáltatásuk palettájára felveszik a mostanában egyre népszerűbbé váló okos otthonok kiépítését. A számítógép-vezérlésű, sokféle érzékelővel, kommunikációs rendszerrel egybeépített hálózat télen-nyáron optimalizálja az energiafelhasználást, és számos kényelmi, biztonsági szolgáltatást nyújt.

  Az intelligens lakás, ház érzékeli, ha nincsenek otthon a lakók, lekapcsolja az égve felejtett világítást, a bekapcsolva felejtett vasalót, tűzhelyet, és minimálisra veszi a fűtést, illetve a hűtést. A szellőztető berendezést csak ott és akkor működteti, amikor és ahol szükséges, ahol személyek tartózkodnak, vagy pára képződik főzés, mosás következtében stb. Mindezzel temérdek energiát takaríthat meg a lakástulajdonos.

   

  Divatos és hasznos trend mostanában a világításkorszerűsítés. Az izzószálas villanykörtéket, gyakran meghibásodó, villogó fénycsöveket LED-es fényforrásokra cserélve komoly rezsicsökkentés érhető el.

  De nemcsak a lakásban, hanem – főleg a több emeletes – társas épületek közösségi tereiben, folyosóin, lépcsőházaiban is jelentős megtakarítást hozhat a LED technológia. A mozgásérzékelőkkel, időkapcsolókkal ellátott alacsony fogyasztású, de nagy fényerejű világítás csak azon a szinten és akkor lép működésbe, amikor valaki végighalad a folyosón, a lépcsőkön, és nem az összes emeleten egyszerre, mint a hagyományos, időrelék által kapcsolt világításnál.

   

  A LED fényforrások ugyanakkora fényerő mellett csupán alig több mint egytizedét fogyasztják az izzószálas égőkének, ráadásul jól bírják a gyakori ki-be kapcsolást. Élettartamukat nem egy-kétezer, hanem több tízezer órában mérik. Igazolja ezt a Masters-Villszolg gyakorlati tapasztalata is. Egy teremgarázsban három éve cserélték ki a fénycsöves világítást LED-esre. Száznegyven fénycső helyett 69 új típusú világítótestet szereltek fel. Azóta jóval kisebb az áramfogyasztás, és még egyik fényforrás sem ment tönkre.

   

  Sok lakásban, üzletben, műhelyben kérik a 12 voltos törpefeszültségű, nemrég még modernnek számító halogénvilágítás cseréjét is, mert a nagy hőfejlődéssel üzemelő halogénégők is viszonylag sokat fogyasztanak. A napfényhez hasonló, 3700 Kelvines, szintén 12 voltról üzemeltetett LED égők tökéletesen helyettesítik a kirakatokban esetenként tűzveszélyes spotlámpákat.

   

  És befejezésül még egy tipp: a takarékosság jegyében a régi fénycsőarmaturákat sem kell feltétlenül kidobni, ugyanis azok minimális átalakítással alkalmassá tehetők fénycső formájú LED fényforrások befogadására.

   

   

  Cégtörténet

  Kuchta Győző 58 éves budapesti híradástechnikai műszerész és villanyszerelő mester két vállalkozást is vezet: a Győzikervill Bt.-t és a Masters-Villszolg Kft.-t.  Kuchta mester harminc éve foglalkozik erősáramú szereléssel. A villanyszereléshez a szakmában dolgozó kisiparos édesapjától kapott kedvet fiatalon. A szakiskola elvégzése után 1982-ig a Budapesti Híradástechnikai Gyárban, majd a Budapesti Elektromos Műveknél dolgozott.

  A Győzikervill Bt.-t munkaviszony mellett 2002 elején alapította unokatestvérével, Kertész Istvánnal. Kezdetben villanyszerelési munkákat vállaltak, és kábeltévé-hálózatok karbantartását, korszerűsítését végezték Budapest XIX. kerületében, a Wekerletelepen. Éttermeknek, társasházaknak, irodáknak és üzleteknek vállaltak villanyszerelési munkákat. Fővezetéket cseréltek, elosztórendszereket korszerűsítettek, cseréltek, mérőhelyeket alakítottak ki és modernizáltak. Munkatársaikkal különböző elektromos szakirányú szabványosítási felülvizsgálói tanfolyamokat végeztettek, így a cég képessé vált tűzvédelmi rendszerek gyengeáramú berendezéseinek felülvizsgálatára, villámvédelmi felülvizsgálatokra, érintésvédelmi szabványosság felülvizsgálatára és erősáramú berendezések szabványossági felülvizsgálatára. A felsorolt jogosultságokat 2003-2004-ben szerezték meg, azóta a tevékenységük egyre nagyobb részét teszik ki a felülvizsgálatok, melyeket üzembe helyezés előtt és időszakosan is végeznek.

  Amikor Kuchta Győző 2015-ben kilépett az Elektromos Művektől, a betéti társaságból pedig távozott alapító társa, vállalkozói tevékenységének egy részét a Masters-Villszolgban folytatta. Alkalmazottaival nagyobb volumenű megbízásokat teljesített, jelenleg hárman dolgoznak a cégnél. Továbbra is családi házak, társasházak, éttermek, üzletek villanyszerelési munkáit, érintésvédelmi, villámvédelmi felülvizsgálatokat és erősáramú berendezések szabványossági felülvizsgálatait végzik. Elektromos mérőhelyeket alakítanak ki, főelosztókat, elosztókat szerelnek és tartanak karban, valamint vállalják az ELMŰ-nél szükséges ügyintézést is. Referenciamunkáik közül különösen az Aranytálca önkiszolgáló étterem, a Kisfaludy utcai étterem, a Gépház számítástechnikai szaküzlet és a Corvin tető teljes elektromos kivitelezésére, szabványossági felülvizsgálataira büszkék.

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей