• eyelash growth serum
 • Ma 2021. április 21., szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

  Az Év Vállalkozója: Bucsi András


  Az „Év Vállalkozója” díjat immár tizennyolcadik alkalommal adták át a Vállalkozók Napja alkalmából, 2016. december 5-én a Művészetek Palotájában.

  A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) előterjesztésére Bucsi András, a NiT Hungary elnökségi tagja, a budapesti Bucsi Travel Bt. ügyvezető-tulajdonosa is átvehette a presztízsértékű kitüntetést.

   

   

  A magyar üzleti élet egyik legrangosabb találkozójává vált eseményen az ország minden megyéjéből közel 600 vállalkozó és üzletember vett részt. A vállalkozók kiemelkedő munkájának elismeréseként Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Demján Sándor, a VOSZ elnöke az ünnepi köszöntést követően adta át a díjakat. Az „Év Vállalkozója” díjat nem csupán a nagyvállalatok vezetői, hanem kis- és középvállalkozások irányítói is megkapják a szakterületükön végzett kiemelkedő teljesítmény elismeréseként.

   

  Mindig nagy öröm számunkra, ha az MV Iparos Újság hasábjain bemutathatunk egy-egy olyan ipartestületi tagvállalkozót, aki vállalkozói és szakmai életútjával követendő példaként szolgálhat a magyar iparos társadalom, a vállalkozói lét iránt érdeklődő fiatalok és a kezdő vállalkozók számára. Az újabb szakmai elismerés apropóján kérdeztük Bucsi Andrást, hogy mi a bő három évtizedes siker kulcsa.

   

  Iparos Újság: Napjaink turisztikai kínálata és a mai elvárások alapján a fiatalabb generációk nehezen tudják elképzelni, hogy mit jelentett személyszállító szolgáltatónak lenni harmincegynéhány évvel ezelőtt. Ön hogyan kezdte?

  Bucsi András: Családi vállalkozásunkat 1982-ben indítottuk, az erre az „időszakra” jellemző gazdasági munkaközösség – GMK – keretei között. A kezdetekkor, a hőskorban egy Volkswagen mikrobusszal, tehertaxi-fuvarozást, azaz csomag- és áruszállítást végeztünk a főváros területén belül. Tevékenységi körünket a kor igényeihez igazodva kibővítettük városnéző, belföldi személyszállítással, mivel mikrobuszaink alkalmasak voltak kisebb csoportok személyszállítására is. Erre nagy igény volt, hiszen a jelentősebb utazási irodák járműállománya akkoriban csak nagyobb létszámú utaztatásra volt alkalmas. A ’80-as évek második felében egyéni vállalkozóként már kizárólag autóbuszos személyszállítást végeztem egy hároméves Ikarus 256-ossal.

   

  A rendszerváltás miben és milyen mértékben hozott változásokat?


  A ’90-es évektől a határok megnyitásával az emberek utazási szokásai is teljesen megváltoztak, hiszen lényegesen többen és többfelé kezdtek utazni, ezáltal hatványozottan megnőtt a személyszállítás iránti kereslet. Az igények is egyre szerteágazóbbak lettek, ami a részünkről is nagyobb alkalmazkodást követelt, egyre jobb buszokat vásároltunk, és elkezdtünk saját sofőröket alkalmazni.

   

  Egymást követték a hosszabb turistautak Isztambulba, Spanyolországba és a francia Riviérára is. Mindemellett a vállalkozói környezet is jelentős átalakuláson ment keresztül, egyre több hasonló tevékenységi körű cég alakult, erősebb lett a verseny. Ez egy igen lényeges szempont, mert versenyképességünk megőrzésének vágya szinte kikövetelte az ipartestületi tagsági viszonyt, így 1992 óta tagjai vagyunk a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének. Folyamatosan dolgozom az ipartestület munkabizottságaként működő Autóbusz Tanácsban és 2000-től a NiT Hungary elnökségében is.

   

  Milyen kihívásokkal indult az ezredforduló, és hogyan tovább?

  1999-ben betéti társasággá alakítottam egyéni vállalkozásomat, és az azóta eltelt 18 évben ragaszkodtam is ehhez a cégformához. Úgy tapasztaltam, hogy megrendelőink értékelik azt a személyes szakmai felelősségvállalást, ami egy betéti társasággal értelemszerűen együtt jár. Kisvállalkozásként rendkívül rugalmasan tudunk alkalmazkodni az ügyfeleink által támasztott igényekhez, mivel számunkra a legfontosabb mindig is utasaink elégedettsége volt. A kisebb, közepes és nagyméretű, luxuskategóriás autóbuszainkkal, országon belül és külföldön egyaránt folyamatosan családias gondoskodást biztosítunk. Célunk, hogy a velünk utazók jó élményekkel gazdagodjanak!

   

  Miért tartotta fontosnak, hogy csatlakozzon egy érdekvédelmi szervezethez, és miért az ipartestületet választotta?

  Véleményem szerint napjainkban a vállalkozások számára rendkívül fontos, hogy egy olyan érdekképviseleti szervezethez tartozzanak, mely együttműködési megállapodásai révén konstruktív kapcsolatot tart fenn mind a hatóságokkal, mind a szakma egyéb szervezeteivel. Magyarországon nagy hagyománya van az ipartestületi tagságnak, ami igen jelentős értékteremtő tényező is – egy felelős vállalkozás esetében ez a bevételi oldalon is megnyilvánul. Az ágazaton belüli hatékony, gyors és pontos információáramoltatás, valamint az egyéb szervezeti szolgáltatások által nyújtott versenyelőny miatt nélkülözhetetlen az ipartestülethez való tartozás, hiszen összefogásunk eredményeképpen tarthatjuk fenn, sőt, erősíthetjük versenyképességünket.

   

   

  Gratulálunk a kitüntetéshez, és további üzleti sikereket kívánunk!

   

   

   

  Bucsi András közel 35 éve foglalkozik fuvarozással, személyszállítással és utaztatással. Munkáját nem először ismeri el a szakma, 2000-ben bronz fokozatú kitüntetést kapott az ipartestületért végzett kiemelkedő munkájáért, 2001-ben az év közlekedési vállalkozói díját, majd 2009-ben az év autóbuszos személyszállítójának járó díjat érdemelte ki tevékenységével.

  A Bucsi Travel Bt. buszai:

  MAN luxus autóbusz

  SETRA 415 GTHD luxus autóbusz

  Mercedes Vario luxus autóbusz

  MAN, Mercedes, Neoplan városi autóbusz

   

  www.bucsitravel.hu

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей