• eyelash growth serum
 • Ma 2021. január 17., vasárnap, Antal és Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.

  Hét mozgalmas hónap – sok munka a tagság érdekében

   

   

  A Pásztó és Vidéke Ipartestület májusi küldöttgyűlésén a megjelent tagok mellet két vendéget is köszönthettek: Ott volt Németh László, az IPOSZ elnöke, akinek jelenlétét az előző napi országos küldöttgyűlés után külön megköszönték. És ott volt mindnyájuk örömére Báthy Károlyné, Marika.

  Az elnökség beszámolóját Tóth Tiborné ügyvezető igazgató ismertette. Szólt a legutóbbi, novemberi küldöttgyűlés óta eltelt időszak munkájáról és tagságot érintő kormányzati tervekről.


  Decemberben Mikulásnapot rendeztek, Várvölgyi István cukorkákkal, Gubola Zoltán pereccel járult hozzá a gyerekek öröméhez. Az ipartestül lányai mindenkinek mikuláscsomagot készítettek, vendégül látták a szülőket, nagyszülőket. Utána a kézműves foglalkozáson vehettek rész a gyerekek, ehhez a múzeum minden kelléket ingyen biztosított, ami ismerve a festékek, papírok, csillámok árát, igazán szép gesztus volt. A kicsik énekeltek, szavaltak, alkottak, táncoltak, jól érezték magukat, majd kezük munkáját hazavihették, hogy feltegyék a karácsonyfára. A házban karbantartási munkák zajlottak, az év végén az ügyfeles helyiségek tisztasági festését, idén tavasszal a szennyvízcsatorna tisztítását végeztették el. Többségi tulajdonosként ugyanis az ipartestület az épület üzemeltetője és elsődleges karbantartója.

   

  A beszámoló kitért arra, hogy a decemberben kezdődő és május végéig tartó évzárási, bevallási időszak az, ami legjobban kiveszi az ügyintéző apparátus erejét. A vállalkozók adminisztrációs terhei nagyon megnőttek, annak ellenére, hogy nem ez hangzik el az országos kommunikációban. „Ne higgyék el! Vizet prédikálunk és bort iszunk. Belefulladunk a papírba mondhatnám, ha nem elektronikusan kellene mindent elküldeni.”

   

  Még decemberben készítetek a tagságnak egy 7 oldalas körlevelet, amelyben tőmondatokkal ismertették a változásokat, figyelmeztettek a mindenkori teendőkre, határidőkre, a törvényváltozásokra. „Nem kis felelősség jó tanácsok adni, mikor nincs végrehajtási rendelet szinte semmihez, senki nem tudja mi a törvényalkotó szándéka. Jóformán ki sem jön a törvény, de már büntetéssel fenyegetőznek a hatóságok.”

   

  Február elején adótájékoztatót szerveztek, előtte az apparátus már volt EKÁER-es előadáson, hogy fuvarozó tagjaiknak tudjanak válaszolni, a bevallási osztályvezető pedig az SZJA bevallások kitöltéséről tartott előadást és segített.

   

  Sikerült egy kis plusz bevételre is szert tenniük: a KISOSZ-szal való jó kapcsolatuk révén bérbe tudták adni tanácstermüket. Márciusban nőnapot, áprilisban nyugdíjas találkozót szerveztek. „Örülnek, hogy nem feledkezünk meg rólunk, nagyon várják minden évben, hogy találkozhassanak egymással és velünk, szeretettel jönnek hozzánk.”

   

  A város vezetése az idén, egyedülálló módon több alkalommal kikérte az ipartestület véleményét a város fejlesztési koncepciójával és gazdasági programjával kapcsolatban. A vezetőség, a vállalkozóik érdekeit szem előtt tartva, az ipari parkok létesítését, a munkahelyteremtést sürgette.

   

  A továbbiakban a beszámoló statisztikai adatok felsorolásával rámutatott arra, hogy nagy számban dőlnek be a vállalkozások. Jól látható az ország kelet-nyugati irányú széttagoltsága, mivel Keleten sokkal több a megszűnő vállalkozás, mint a nyugati megyékben. Ez alapján az látszik, hogy a keleti országrészt felzárkóztató törekvések, eddig nem jártak sikerrel. Az ipartestületre vetítve a statisztikát, a tagok száma 194, az elmúlt évhez képest mintegy 30 vállalkozás szűnt meg.

   

  „Az iparosság modern elektronikus iparossággá alakult” – szögezte le a beszámoló, majd sorra vette, hogy az elmúlt évek milyen elektronikus jelentési kötelezettséget támasztottak a vállalkozóink felé és kitért az e téren várható újabb változásokra is.

   

  A küldöttgyűlés napirendje szerint foglalkoztak még a gazdasági beszámolóval, az alapszabály módosításával és meghallgatták a feb jelentését.

   

   

   

  A vezetőség megbecsülésben és elismerésben részesítette azokat az iparosokat, vállalkozókat, akik a szervezet tagjaként kimagasló, példamutató tevékenységükkel, az iparos közösségért vállalt munkájukkal arra érdemessé váltak.

   

   

  A 25 éves tagságért ezüstgyűrűvel és oklevéllel köszöntötték

  Széles Tibor karosszéria lakatos mestert

  Gyulavári Róbert fuvarozó vállalkozót

   

  Az ipartestület vezetősége megemlékezett ajándéktárggyal: Pusztainé Borbás Enikő keramikus munkájával, azoktól az iparosokról, akik szervezeti tagságuk 20 éves évfordulójához érkeztek:

  Válóczi Ferenc fuvarozó (Buják)

  Tari Gábor fuvarozó (Ecseg)

  Fekete Tibor (Pásztó)

  Fehér József családi gazdálkodó (Buják)

  Kmety Mihály (Bér)

  Kocsa Imre (Jobbágyi)

   

  Az elismeréseket Herczeg Ferencné, az ipartestület elnöke adta át, Tóth Tiborné ügyvezető igazgató pedig meleg szavakkal méltatta a kitüntetésre érdemeseket. A vezetőség nevében megköszönte, hogy hosszú évek óta hűek az ipartestülethez, hogy őrzik a szervezet és saját szakmájuk jó hírnevét. Megjegyezte: bár napjainkban valami teljesen más értékrend uralkodik ebben az országban, a hűség, a becsület a tisztesség mintha már nem lenne érdem, de mi mondhatni kissé „maradiak” vagyunk, és mindig szívből köszöntjük sorainkban a több évtized óta dolgozó iparosainkat.

   

   

   

  A két küldöttgyűlés között nagy veszteség érte az ipartestületet. Elveszítették azt a vezetőt, aki mintegy 20 évig volt a közösség elnöke. Egy perces néma felállással búcsúztak és tisztelegtek Nagy János emlékére.

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей