• eyelash growth serum
 • Ma 2020. július 06., hétfő, Csaba napja van. Holnap Apollónia napja lesz.

  MOSONMAGYARÓVÁR


  El kell érnünk, hogy újra rang legyen ipartestületi tagnak lenni

   

   

   

  Májusban tartotta a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület éves közgyűlését, amelyen megválasztották öt évre az új vezetőséget is. Az eseményen jelen volt Németh László, az IPOSZ elnöke, aki beszédében az érdekképviseleti munka hatékonyságának növelését jelölte meg a szövetség kiemelt feladataként. A különböző egyeztető fórumokon való aktív részvétel mellett erősíteni szeretnék a kapcsolatot a kormányzati szervezetekkel, az önkormányzatokkal és a főhatóságokkal, hogy az ipartestületek és tagságuk megfelelő érdekképviselethez jussanak.
  A közeljövő tennivalója lesz a kereskedelmi és iparkamarával való egyeztetés az együttműködés lehetőségeiről. A kötelező regisztrációs díjat az iparosság adóteherként éli meg, ezért lenne lényeges, hogy ennek fejében több szolgáltatást kapjanak, akár a kamarai törvény módosítása révén is.

   

  Az IPOSZ elnöke rámutatott arra is, hogy az uniós források elosztásánál a mikro- és családi vállalkozásokra a jövőben jobban oda kellene figyelni. A 2007-2013. közötti ciklusban a mikrovállalkozások az összes forrásnak nagyon kis részét kapták támogatásként – emlékeztetett, és úgy vélekedett, hogy 2014-2020. között ennek lényegesen nagyobbnak kell lennie.

   

  A kisvállalkozások a növekedési hitelprogramból 2014-ben nem tudtak úgy részesedni, mint ahogy szerettek volna, mert a kereskedelmi bankok az első ütemben a kis cégek által szükségesnek tartott hiteleknél nagyobb összegek kihelyezésében voltak érdekeltek. Megjegyezte, hogy a bankok még mindig kockázatosnak tartják a kisvállalkozások, a mikro cégek hitelezését, de az IPOSZ abban bízik, hogy lesznek olyan lépések, amelyek hozzásegítik őket is a kedvezményes hitelkonstrukciókhoz.

   

  Németh László szerint fontos lenne az iparosoknak, hogy a mikro cégek is helyzetbe kerüljenek az uniós pályázatoknál, és ne csak a termelői tevékenység, hanem a szolgáltatóipar is kapjon lehetőséget. A kisvállalkozókból nőhet majd ki a hazai iparnak az a szegmense, amely előbb-utóbb külpiacra is tud majd termelni, szolgáltatni, esetleg stabil beszállítója lehet egy-két nagyobb vállalatnak – jegyezte meg.

   

  Egyszerűbb pályázatok kellenek. Az IPOSZ tagsága fontosnak tartja, hogy egyszerűsödjön a pályázati rendszer, könnyebben lehessen beadni a jelentkezéseket, és ne kelljen ehhez külön szakértőket igénybe venni.

   

  Reményeik szerint elindulnak majd olyan programok, folyamatok, amelyek bővítik a kisiparosok lehetőségeit, ilyen lehetne a lakáspiac élénkülése. Az országos elnök elmondta azt is: az iparostársadalomnak elvárása, hogy a kormány szélesebb körben egyeztessen a szakmával, az iparos réteget is vonja be a folyamatba, például az országos bértárgyalásokba és a továbbképzések területén jelenjen meg a szakma véleménye.

   

  Az Ipartestületek Országos Szövetsége is értékeket őriz a népi kézművességi szakmák támogatásával, és a szervezet ezen oldalát is szeretnénk megmutatni – mondta az elnök. Azért nagyon fontos ez a tevékenységük, mert olyan kihalt szakmákat ápolnak ezek a kézművesek, amelyek feledésbe merülnének. Ezért jelentős az együttműködés a Nemzeti Művelődési Intézettel, amelynek keretében felkarolják ezeket a szakmákat.

   

  Az ipartestület 2014. évben végzett munkájáról Winkler Károly elnök számolt be. „Mozgalmas évet zártunk és elmondhatjuk, hogy az alapvető célkitűzéseinket ismét sikeresen megvalósítottuk. Tevékenységünk nagyon szerteágazó. Nagy létszámú rendezvények szervezését tudhatjuk magunk mögött. A mai gazdasági helyzetben az előző évekhez képest a civil szervezetek számára a 2014-es évben kevesebb pályázati finanszírozási lehetőség adódott, illetve megszűnt. Ennek ellensúlyozására ipartestületünk a 2014-ben a szervezeti élet hatékonyabbá tételével igyekezett munkáját bővíteni, fejleszteni. Az egyik legfontosabb célunk aktivizálni a tagságunkat. Ezen felül egyre több fiatal iparos bevonása és támogatása minél szélesebb körökben.”

   

  Az MV Iparos Újság olvasói Banyár Tamás ipartestületi titkár tudósításai alapján a mosonmagyaróvári iparos közösség minden fontos rendezvényéről olvashattak. Ezért most az elnöki beszámoló részletesebb ismertetésétől a továbbiakban eltekintünk.

   

  Következzék inkább két beszédes szám: az ipartestület létszáma 2013 elején 185 fő volt, jelenleg 193 tagot tartanak számon. Nem csökkent, mint sajnos sok ipartestületnél a létszám, hanem nőtt. Nem véletlenül. Idézzük Winkler Károly elnök szavait:

   

  „Alapító elődeink, iparosaink szellemi örököseiként a több évszázados iparos hagyományok ápolásával, illetve azok korszerűsítésével, a mai elvárásoknak megfelelve, el kell érnünk, hogy újra rang legyen ipartestületi tagnak lenni. A közös fellépés ereje az egyéni iparos erkölcsben, az emberi és szakmai megbízhatóságban rejlik. Követnünk kell elődeink testületi hagyományait, iránymutató és járható utat kell mutatnunk az utánunk következő iparos és vállalkozói nemzedéknek!”

   

   

  (A cikk Banyár Tamás titkár tudósítása alapján készült)

   

   

   

  A tisztségviselő választás eredménye:

  Elnök: Winkler Károly

  Alelnök: Kulacs Zoltán

  Elnökségi tagok: Bősi Éva, Czakó Csaba, Domonkos Sándor, Fenes Gábor, Kárpáti Zoltán, Szabóné Papp Zsuzsanna, Tuba Szabolcs,

  Póttagok: Dallos Tamás, Kovács Nándor

   

  Pénzügyi Felügyelő Bizottság:

  Kránitz Ferenc, Heveder Zoltán, Tonomár Tibor

   

   

   

  A kimagasló munkát végzett tagok elismerése, emléklapok és oklevelek átadása, a mesterfokozatokat elnyertek és a jubilálók méltó köszöntése sem maradt el.

  10 éves jubileumi oklevelet Bolla Gyula, Czigány Mihály, Domonkos Vince, a Family-Friss Kft., a Flexcenter Szifa Kft., Galgóczi Emma, a Magdács Kft., Molnár Miklósné, a M-Uno Kft., a Schlitt és Schlitt Bt. és a WD Bt.

  20 éves jubileumi oklevelet a Sza-Sza Taxi Bt.

  30 éves jubileumi oklevelet Kobli Lajos, Laube Walter Gáborné, Renk János, Winkler László kapott.

   

  25 éves jubileumi ezüstgyűrűt Elek Csilla, Fazekas Balázs, Losonczi Sándor, Pinterics Ferenc, Trapli Zsolt,

  40 éves jubileumi aranygyűrűt Bab Aladár, Varga Frigyes vehetett át

  Aranykoszorús Mester

  Takács István bognár

  Török Mihály vízvezeték szerelő

  Pinterics Ferenc fafaragó

   

  Ezüstkoszorús Mester

  Meichelbeck Gábor villanyszerelő

  Horváth István szobafestő

  Vecsei Zoltán ács

  Winkler Károly villanyszerelő, villamosipari kereskedő

   

  Emléklapot kapott az ipartestületért végzett munkáért Bolla Gyula, Bősi Éva, Dallos Tamás, Heveder Zoltán, Horváth Zsolt, Korcz Miksa, Stark Ernő, Talabér János, Szabóné Papp Zsuzsanna.

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей