• eyelash growth serum
 • Ma 2021. augusztus 02., hétfő, Lehel napja van. Holnap Hermina napja lesz.

  Párbeszéd a fémiparért


  OFI Hírlevél

   

  Az Országos Fémipari Ipartestület 2015-16-ban is megrendezi az Országos Gazdasági Szakmai Napok Konferenciáját, melynek szándéka, hogy fórumot biztosítson az OFI tagjainak és más, a fémiparban működő vállalkozóknak azzal a céllal, hogy a szakma aktuális problémáival kapcsolatos információkról, a fejlesztési törekvések megvalósításának lehetőségeiről eszmét tudjanak cserélni.

   

  A találkozót hagyományosnak mondhatjuk, mert minden évben az ország más-más tájegységében rendezzük meg. Ezen rendezvényeken a térség fémipari vállalkozóival való megismerkedést, a gazdaságfejlesztést segítő szervezetek vezetőinek előadásaival országos lehetőségek megismertetésével tesszük színessé, sokrétű programmá.

   

   

  A még idén megrendezett Országos Gazdasági Napokon arról szeretnénk értekezni, hogyan készüljünk fel a programunk megindításának 2016. évi ütemezésére, milyen tanácskozásokat kezdeményezzünk a szakminisztériumokkal a pályázatok elnyeréséhez szükséges vállalkozói ismeretek bővítése érdekében, a mintegy 12.000 milliárd forint felhasználásáról

   

  A fórumsorozat első rendezvényét november 12-15. között tartották Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Mezőkövesd-Zsóry fürdőn. A többi megyei fórum már 2016-ban lesz.

   

  Első este emléküléssel kezdődött a program. Az IPOSZ és az OFI megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából Szűcs György elnök méltatta a jubileum jelentőségét, szólt a negyedszázaddal ezelőtt megalakult szövetség és szakmai szervezet jelentőségéről, tagjainak a magyar gazdaságban betöltött szerepéről. És arról az üzenetről, amit következetesen küldenek: válságok, nehézségek ellenére immár 130 éve talpon tudott és tud maradni a magyar iparosság. Ehhez a jövőben is összefogás szükséges a szakmai és területi ipartestületek és a vállalkozások között. Létre kellene hozni az egykori KTV és NOVIKI modern, a jelen kihívásainak eleget tenni tudó utódjait, új beszerző, értékesítő társulásokat.

   

  A megemlékezés nem lett volna teljes, ha nem gondolnak néma főhajtással a szakmai szervezet örökre eltávozott tagjaira: Gyetvai Józsefre, az OFI első elnökére, Végh Árpádra, Naszvadi Ferencre, Soltész Bélára és közelmúltban elhunyt alelnökükre, Borka Gyulára.

   

  Az emlékülés ünnepélyes percei voltak, amikor az Országos Fémipari Ipartestület az IPOSZ jubileumára készült emlékérmével és oklevelével ismerte el a fémiparosok, az ipartestület és az országos szövetség érdekében végzett példamutató munkát. Az elismeréseket az alább felsoroltak közül néhányan duplán is megkapták, őket ugyanis az IPOSZ vezetése is elismerésre méltónak tartotta.

   

   

  Balassy József (Budapest)

  Besenyei Sándor (Jászberény)

  Biró Ferenc (Tápiószőlős)

  UBorka Gyula (Székesfehérvár)

  Borsodi László (Győr)

  Debreceni József (Tahitótfalu)

  Géresi József (Nyíregyháza)

  Kassai Róbert (Budapest)

  Kőhídi György (Jászboldogháza)

  Kummer Zoltán (Kincsesbánya)

  Kurucz Zsigmond (Budapest)

  Nagy László (Budapest)

  Dr. Major Tibor (Budapest)

  Pasku István (Budapest)

  Skribek Pál (Vecsés)

  Szűcs György (Dorog)

  Vad Sándor (Hódmezővásárhely)

  Végh László (Budapest)


  A Párbeszéd a fémiparért fórumsorozat nyitórendezvénye a második nap reggelén kezdődött. A Balneo Hotel különtermében szép számmal gyűltek öszsze a téma iránt érdeklődök. Eljött Vámos Zoltán alpolgármester, aki a város vezetése nevében üdvözölte a konferenciát, hangsúlyozva, hogy megtiszteltetésnek tartják, hogy a szervezők választása Mezőkövesdre esett. Hangsúlyozta, hogy a város nagyra értékeli helyi ipartestületet és támogatja munka lehetőségekkel tagságát.

   

  Ezután Szűcs György elnök tartott köszöntő beszédet és bemutatta az OFI programját. Majd sorra következtek a meghirdetett előadások. Az ipartestület most is érdekes és hasznos témákat választott.

   

  • A magyar szakképzés helyzete, különös tekintettel a fémipari szakmákra címmel Bihall Tamás, a BAZ Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, az MKIK alelnöke tartott előadást. Elmondta, megfordult a helyzet: inkább immár munkaerő hiány van, így egyes fémipari szakágakban is. A megoldás megfelelő szakmai képzés – egy jó szakma felér egy diplomával! – és olyan bérek, amelyekért a jó szakemberek itthon is maradnak. Nem gyorsan megoldható problémák, de lépni kell.


  • A fémipar és feldolgozóipar szerepéről Heves megye gazdaságában Fülöp László, a megyei kamara ipari tagozatának alelnöke beszélt.


  • Skribek Pál, a Vecsési Ipartestület és a Pest Megyei Ipartestületek Szövetségének elnöke a Munkaadói érdekképviseletek szerepe, lehetősége a szakképzés gyakorlati oktatásának megszervezésében címmel először a szakképzési törvény kedvező változásairól szólt, majd bemutatta az oktatási kft.-jüket.


  • Az Iparos Újság előző számának FÉMIPARI HÍRLEVÉL mellékletében közölte a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. és az OFI stratégiai együttműködési megállapodását. Az ebből adódó lehetőségeket ismertette dr. Pinczés Olga, a kereskedőház belső akvizíciójának munkatársa.


  • Igen komoly téma volt a Tőkebefektetési lehetőségek a fémipari cégek technikai és technológiai fejlesztése érdekében c. előadás, melyet dr. Várady Zoltán, a Corvinus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgatója tartott.


  • Végül Benedek Bálint, az ECONOSERVE Pályázati Kft. vezetője tájékoztatta a jelenlévőket az aktuális és várható pályázati lehetőségekről.

   

  Másnap kicsit lazább, de igen tartalmas program várta résztvevőket. Reggel külön busszal Mezőkövesdre utaztak, köszöntötte őket Tóth Imre, az ipartestület elnöke. Majd látogatást tettek az Almási Ipari és Kereskedelmi Kft. üzemében és megnézték a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumot.

   

  Késő délelőtt Egerbe vitt az útjuk, itt Cseh István, az ipartestület elnöke üdvözölte a tagságot és kísérte őket a program során. Az üzemlátogatás itt sem maradt el, a GYEGÉP Kft.-nél jártak. A cég ügyvezetője kalauzolta őket, aki az OFI első elnökének, Gyetvai József a fia.

   

  Végül mivel is zárulhatott volna ez a program, mint egy borkóstolóval egybekötött ebéddel (igaz kicsit későre sikerült) az egri Szépasszony-völgyben, a híres kulturális és gasztronómiai helyszínen, a Wanda Borházban.

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей