• eyelash growth serum
 • Ma 2020. augusztus 14., péntek, Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.

  A Balatonfüredi Szolgáltató Ipartestület június 29-én tartotta soros közgyűlését. Mahler Wolgang Otto elnök igen érdekes beszámolójából részleteket idézünk.


  Nem kronológiai sorrendben, inkább a fontosabb megállapításokra téve a hangsúlyt. Hisszük, hogy e mozaikokból kibontakozik az ott folyó munka és ipartestületi mentalitás.  Holnapután nemcsak a 2009-es év második felébe lépünk, hanem az órákat Magyarországon újra visszaállítják. 25%-os lesz az áfa, drágábban fog hozzájutni a szolgáltatásainkhoz a megrendelő. Tudjuk, hogy őket az utolsó években nem tették érdekeltté, hogy számla ellenében rendelje a szolgáltatásainkat, most még kevésbé áll majd érdekükben. De mondjuk ki: mi se vagyunk törvényileg érdekeltté téve, sőt több esetben direkt hátrányos helyzetbe hoztak bennünket a körbetartozások miatt. Azzal hogy áfás számlákat bocsátunk ki, amelyeket ha a megrendelő nem egyenlít ki, az adót, az áfát és minden kötelezettséget az iparosnak a kibocsátott számlák után ki kell fizetni, olyan bevétel után, amelyet soha nem kapott meg. Kétszeresen van megbüntetve.

  A tradicionális magyar kisipar és kézművesség hungaricumként legyen védve! A Kárpát-medencében a lakosság több, mint 10%-a mikro és kisvállalkozó, – a családtagokkal, valamint az általuk foglalkoztatott tanulókkal és alkalmazottakkal az arány megháromszorozódik. Ez olyan nagy erő, ha a túlélés érdekében összefog a nagyszámú iparos réteg, hogy megmaradhasson önállónak a hazájában.

  IPOSZ és három hatóság között a közelmúltban kötött együttműködési megállapodást, amely még csak a távoli jövőben lesz értékelhető. Most azt a kérdést teszem fel ezzel kapcsolatban, amit már egy korábbi fórumon is kérdeztem: az új fogyasztóvédelmi törvény vajon foglalkozik-e a vállalkozók védelmével a nem tisztességes megrendelőkkel szemben? Akkor az volt rá a válasz, hogy NEM. A másik két hatóság, az APEH és a Vám- és Pénzügyőrség hozzáállása sem különb ebben az ügyben. Csak a tisztességesen bejelentett vállakózókat, vállalkozásokat „ellenőrzik”, a fekete piaci résztvevőket NEM.

  Fontos dolog lenne, a mesterek tekintélyének a visszaállítása. A szakma jelenlegi szintű leértékelődése a szakképzésnek is a legfőbb problémája. Ami ma a szakképzés, meg részben a felsőoktatás terén folyik Magyarországon rendkívül káros. Nem más, mint bujtatott munkanélküliség. A sorrendet kell visszaállítani: első lépésként a mester – szakmunkás – szakmunkástanuló legyen a sorrend, és a jogok leosztásában kapjon szerepet a szakmunkásképzésben résztvevő mester is az iskolával egyenlő mértékben!

  Ahova hívnak, ott vagyunk. A városban jól működő Vállalkozásfejlesztő Közalapítvány nélkülünk nem létezne, a SZIT három taggal képviseli magát kuratóriumában. Jó az együttműködés a mindenkori polgármesterrel, a képviselőkkel és a polgármesteri hivatallal, képviselve vagyunk a gazdasági bizottságban, és több rendelet mutatja az együttműködésünket. A múlt évben alakult Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottságba is kaptunk meghívást… Sajnos a beruházásokban csak nagyon kevés füredi vállalkozó, vállalkozás tudott részt venni, és a már magvalósult kereskedelmi egységekhez hasonlóan nagy részben nem fizetnek a városi kasszába. A SZIT tagjai is ki vannak szorítva a városukból, a sok éven át javasolt iparterület kijelölésének hiánya miatt. Ma már a tagság több mint 50% székhelyileg a környező településen tevékenykedik.

  Büszkén mondhatjuk, hogy gazdaságilag stabil a SZIT. A regisztrált taglétszám 40. Az elnökség ülésein összesen 18 határozatot hozott és hajtott végre. Az egyik: az Erste Bankban a számlavezetési csomagunkat újra módosítottuk, és az e-ügyintézés mellet így 50% banki kezelési költséget takarítunk meg. A lekötött pénzünkhöz nem kellett hozzányúlni.

  A mai közgyűlésen egy kötetet szeretnénk bemutatni, amelynek megjelentéséhez, az elnökség döntése alapján, 10.000 forinttal hozzájárultunk. Büszkék lehetünk arra, hogy a 100 füredi embert bemutató könyvben (Fürediek napjainkban 2007 - 2009) a SZIT egykori alapító tagja, Grimm József mellett 4 aktív SZIT tag is szerepel, név szerint Czizmazia Szilveszter, Horváth István, Molnár László és Mahler Wolfgang Otto, jelezve a város iránti elkötelezettséget.

   

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей