• eyelash growth serum
 • Ma 2019. február 22., péntek, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

  Itt a hangsúly nem a kávén, süteményeken, üdítőitalokon van, hanem azon, hogy macskák társaságában lazítson a vendég.

   

  Van, aki azért jár ide, mert nincs saját macskája, van, aki cicadögönyözés hiányban szenved, de jönnek boldog macskatulajdonosok is egyaránt, akik még a kávét sem tudják elképzelni cicák társasága nélkül – és mert jó érzés, amikor ismeretlen kisállatok fogadják bizalmukba a betérőt.

   

  Akad, akit az egzotikum vonz, másokat a radiátoron nyújtózkodó szépségek csalogatnak be az utcáról.

   

   

   

  Visszatérő vendégek és turisták egymásnak adják a kilincset, nem győznek betelni a tizenhárom kedves lakóval, akiknek egy része menhelyről, másik részük tenyésztőtől került ide még kiscica korában. A gondos táplálás, ápolás, törődés, szeretet meghozta az eredményét: a kezdetben félénk, sovány jószágok megszelídültek, megszépültek. Nincs köztük két egyforma karakter, és a fajtájukat tekintve is vegyes a felhozatal.

   

  A kávézó berendezése sem szokványos, a hagyományos asztalok, székek mellett a sarkokban és a belső teremben otthonos hangulatot árasztó fotelek, kanapék, heverők várják a relaxálni vágyókat, no, és a cicákat. Mert a hely valódi macskaparadicsom. Kényelmes kosárkák, állványok, kaparófák, embermagasságú mászókák, játszótér, játékok, minden jó, amiről egy macska csak álmodhat. A falakon kávé és macska témájú grafikák, festmények függenek, a lámpákon színes szűrőfóliák tompítják az állatok szemét bántó direkt fényt.

   

  Ennek ellenére az olvasóban talán felmerül, hogy a sok idegen ember közt lenni nap mint nap nem cicának való.

  Szó sincs erről! A hely egyik alapszabálya ugyanis, hogy a vendég a cicát nem kényszerítheti semmire. Ha alszik, békén hagyják, s egyébként sem erőltetik szeretetre, nem nyúzzák, nem piszkálják, nem zaklatják.

  Csak akkor lehet velük játszani, ha azt ők is akarják. És a barátságos természetű kedvencek között mindig akad, amelyik ki is tesz magáért. Hozzásimul a vendég lábához, simogatásra várva felugrik az ölébe, vagy akár az asztalra is.

  A felszolgáló személyzet mellett működő gondozók pedig éberen felügyelnek arra, hogy a gonoszkodásra hajlamos kisebb gyerekek ne húzogassák a macskák farkát, ne ijesztgessék, kergessék, emelgessék őket lábuknál fogva.

   

   

   

  – A tizenöt pontos házirendben a vakus fényképezés tiltásától a simogatást megelőző fertőtlenítő hatású habszappanos kézmosáson át a „madárlátta” eledellel kínálás tiltásáig számos előírás szerepel – mondja Valentovics Ágnes macskagondozó. – A szigorúság főként a macskák érdekeit szolgálja, s arról a szomorú tényről árulkodik, hogy az állatok jogainak tiszteletben tartása még sokak számára nem magától értetődő. A mi feladatunk az etetés, almozás, ápolás, fésülés. Mielőtt a kávézóba kerültem lovakkal foglalkoztam, de a cicákat is mindig kedveltem.

   

  A nyitás óráiban, délelőtt a legaktívabbak a cicák, kora délután sziesztáznak kicsit, aztán felfrissülten szórakoztatják a vendégeket.

   

  – Jól megfér egymás mellett a vendéglátás és az állattartás – magyarázza Tóth Ádám, az egyik tulajdonos, aki korábban szüleivel az abonyi állatkertet üzemeltette. Jó kapcsolatot alakított ki a MagánZoo méretes lakóival, többek között nagymacskákkal, különféle majmokkal, illetve Buborékkal, a vízilóval. A másik tulajdonos, Szépvölgyi Zoltán pedig a Macskavilág Alapítvány elnöke, lelkes állatmentő és cicabarát.

   

  – Bár kissé hosszan tartott a működéshez szükséges hatósági engedélyek megszerzése, a hivatalok nem gördítettek elénk felesleges akadályokat, mert látták, hogy igyekszünk mindent úgy kialakítani, hogy minden követelménynek, szigorú előírásnak megfeleljünk – tette hozzá Szépvölgyi Zoltán. – Újdonság lévén inkább számukra okozott nehézséget, hogy a macskás kávézó fogalmát beillesszék a meglévő jogszabályok közé.

  A vendégtértől például fizikailag elkülönül az üzemi rész. A konyha és a pult a cicák számára tiltott terület, semmilyen módon nem érintkezhetnek a készülő ételekkel, italokkal. A felszolgáló térben viszont sok minden megengedett: a cicák kedvük szerint jöhetnek-mehetnek, játszhatnak, feküdhetnek, ha úgy tartja kedvük, az asztalra is felugorhatnak, ha nem bánja a vendég, s miért bánná, ha már egyszer macskázni jött. Kínálgatni azonban csak a gondozó által rendelkezésre bocsátott táppal szabad a cicákat. A vendégek többsége be is tartja a „játékszabályokat”. Ritkán történik incidens, amikor távozásra kell felszólítani valakit.

   

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей