• eyelash growth serum
 • Ma 2019. június 19., szerda, Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.

  Az önellátó elektromos rendszerek forradalmi bevezetése által az elektromos autóipar beindítását követően a Tesla a közúti áruszállítás több milliárd dolláros iparágát célozta meg. Ennek első nyilvános lépéseként november közepén Los Angelesben bemutatta a teljesen elektromos, majdnem teljesen önműködő kamionját a Tesla Semi-t.

   

   

  A Tesla alapítója, Elon Musk szerint kamionjuk egy feltöltéssel 800 kilométert (500 mérföld) képes megtenni, és rakomány nélkül 5 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, továbbá 36 tonnányi rakománnyal is csupán 20 másodperc kell hozzá, ami harmada egy hagyományos kamionnak.

   

  A Tesla becslése szerint az elektromos kamion egy mérföldre jutó fenntartási költsége 1,26 dollár, szemben a dízeles kamionok 1,51 dolláros mérföldenkénti üzemben tartási költségével. Ha pedig konvojba szerveződve közlekednek a kamionok, akkor akár 85 centre is csökkenthető a mérföldenkénti költség, ami még a vonatnál is olcsóbb – közölte a New York Timesnak Elon Musk.

   

   

  A közzétett menetadatokból kiderült, hogy a Tesla nemcsak a közeli városok közötti fuvarozásra szánja a nyerges vontatóját, hiszen 30 perc alatt mintegy 640 km-re elegendő elektromos áramot tud felvenni, sőt, a le- és felrakodás ideje alatt is tölthető. A töltést úgynevezett „megacharger hálózattal” kívánják megoldani, melyet szintén a Tesla épít majd ki globálisan, és további hab a tortán, hogy napelemek segítségével szolgáltatja majd az áramot. A kamion hátsó kerekeit összesen négy villanymotor hajtja, az akkumulátorok a vezetőülés alatt kaptak helyet. A közeljövő elektromos kamionjába félig önvezető funkciót is telepítettek: lesz benne sávtartó automatika és vészfékező rendszer is.

   

  Ami talán a legizgalmasabb: az ígéret szerint több mint 1,5 millió kilométert lehet majd garantáltan megtenni vele meghibásodás nélkül. Amennyiben a négy elektromos motorból kettő megadná magát, a másik kettő minden további nélkül el tudja húzni a rakományt.

   

  Külcsín és belbecs

   

  A semmilyen más kamionnal össze nem téveszthető, futurisztikus formatervbe öltöztetett, sci-fi filmbe illő, aerodinamikus karosszéria nem csupán külcsín, hiszen az áramvonalas kialakításnak köszönhetően a kamion jobb ellenállás-tényezővel rendelkezik, mint egy sportautó.

   

  A járművet megszabadították a rögzített anyósüléstől, a gépkocsivezető középen ül, mögötte egy opcionális, lehajtható üléssel. A sofőr kényelmét szolgálja, hogy a fülkében akár fel is tud állni, a műszerfal mindössze két hatalmas érintőkijelző, a jobb oldali tájékoztat a sebességről, a megtett kilométerről, az akku töltöttségi szintjéről, navigációt, klímavezérlést, zenelejátszást és egyéb szabályozható kényelmi funkciókat tartalmaz, míg a bal oldaliról a járműre vonatkozó egyedi információkat lehet leolvasni. A cég láthatóan rövidebb, egynapos távok megtételére tervezte első modelljét, hiszen ágy nem kapott helyet a fülkében, mivel maximalizálni akarták az akkumulátornak szánt helyet, így amíg az akkumulátortechnológia nem fejlődik, ebben valószínűleg nem lesz változás.

   

  A kamiont a legújabb biztonságtechnikai eszközökkel szerelték fel, többek közt szupervédett akkumulátorkonstrukciót és számos radarkamerát is kapott, melyekkel minden irányból észlelhetők a környező járművek és tereptárgyak, figyelmeztető funkcióval, ha valami potenciálisan veszélyes közelségbe kerül.

   

  Megállíthatatlan az elektromos forradalom

   

  Az elektromos teherautók gyártásának versenye elindult, és bár a dízelkamionok hatótávolsága még mindig jóval nagyobb, az elektromos hajtásnak számos gazdasági előnye lehet hosszú távon: a környezetkímélő működésen túl az üzemeltetésük jelentősen olcsóbb lehet, és a nagy terhelésnek kitett kevesebb mozgó alkatrész miatt a meghibásodásra is kevésbé hajlamosak. Az elektromos kamion gyártása 2019-ben indul, ára pedig 150 ezer dollárnál kezdődik – az előrendeléshez 5000 dolláros (1,4 millió forint) előleget kell letenni.

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей