• eyelash growth serum
 • Ma 2019. május 27., hétfő, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

  A tiszta, csendes, olcsó elektromos autózás már a közeli jövő ígérete. Kétrészes összeállításunk első fejezetében a világ különböző kutatóintézeteiben gőzerővel folyó innovációkból válogattunk.

  Ezúttal is bemutatunk néhány ígéretes fejlesztést, melyek eredményeként remélhetően belátható időn belül kereskedelmi forgalomba kerülnek a mostaninál erősebb, tartósabb és olcsóbb akkumulátorok, melyek által megvalósulhat egy álom: a füstmentes, egészséges levegőjű nagyváros.

   

   

  Egy izraeli startup cég nagy dobása


  A német Daimler haszongépjárműves divíziója  stratégiai együttműködést kötött a StoreDot nevű izraeli céggel, néhány perc alatt feltölthető akkumulátorok konstruálásán dolgozik. megvalósítását illetően. Hogy nem holmi álomkergetésről szól a történet, hűen érzékelteti, hogy a német autógyártó,valamint   a Samsung Ventures és kínai, izraeli befektetők mellett Roman Abramovics orosz milliárdos is beszállt az üzletbe. A StoreDot elsődlegesen mobiltelefonok energiatárolói kapcsán kezdett olyan kutatásokba, amelyek pár percen belüli töltési képességet tesznek lehetővé, ám a Daimler belépésével az elektromos kisteherautók akkumulátoraira is kibővítik a fejlesztési munkálatokat.

   

   

  A kitűzött cél olyan akkumulátorok előállítása, amelyek közel félezer kilométeres hatótáv megtételére teszik képessé a rapid töltés által az adott járművet. Az izraeli startup koncepciója nanotechnológián alapuló rendszerrel és organikus alkotóelemek alkalmazásával valósítaná meg a nem könnyen elérhető célt. Kissé merésznek hangzik az a terv, amely szerint 2019 második felében gyártósorra küldenék az elektromos közlekedési eszközökben alkalmazható szupergyorsan tölthető akkumulátorokat, amelyek egy évre rá jelenhetnek meg a  közlekedésben.

   

  Amennyiben mégis sikeresen megvalósul a fejlesztés, számos flottaüzemeltető vállalat működhet majd sokkal gazdaságosabban. A töltési idő radikális csökkenése miatt ugyanis kevesebb járművel lehet majd ugyanazt a feladatot elvégezni. Leginkább Kínára fókuszálnak a fejlesztők lehetséges fő felvevőpiacként, de ha nem csupán a Daimler, és nem csupán a haszongépjárművek számára készülnek majd ilyen akkumulátorok, akkor az egész világ közlekedése nyerhet ebből a fejlesztésből.

   

   

  Egy holland kisvállalkozás ígéretes fejlesztése


   

  A holland székhelyű LeydenJar Technologies BV vállalat szilíciumanód-cellás lítium-ion akkumulátora a jelenleg használt, grafitanód-alapú technológia tízszeres kapacitásával kecsegtet, amely a hatékony energiatárolás területén, megegyező alkalmazási körülmények közepette több mint 50 százalékos abszolút teljesítménynövekedést eredményezhet.

   

  Idén 10 ország 62 innovatív technológia-fejlesztési kezdeményezése nevezett a feltörekvő kisvállalkozások úttörő megoldásainak felkarolására létrehozott BMW Startup Challenge nemzetközi felhívására, a szakmai zsűri által megjelölt tíz döntős projekt közül pedig szeptember 26-án Amszterdamban, az öreg kontinens legnagyobb startup-fesztiváljaként számon tartott StartupFest Europe 2017 keretében megrendezett BMW Group Startup Symposium gálaesten választották ki a három nyertest. A felhívásra a BMW olyan kisvállalkozások kezdeményezéseit várta, amelyek a mobilitás és a technológia területén iránymutató termékek, illetve szolgáltatások ötletével kecsegtetnek.

   

   

  A BMW Startup Challenge fődíját, a Hollandiában gyártott BMW X1 vadonatúj, különleges kiadásának egyéves használati jogát a holland feltörekvő kezdeményezés, a LeydenJar Technologies BV úttörő lítium-ion akkumulátor-technológiai megoldása kapta, amely színtiszta szilíciumanód-cellák alkalmazásával jelentős mértékű elektromos hatótávolság-növekedést és költségcsökkenést ígér. A technológia az előzetes számítások szerint a sorozatgyártásban jelenleg használt, grafitanód-alapú cellamegoldás mintegy tízszeres kapacitásával kecsegtet, amely megegyező alkalmazási körülmények között a hálózatról tölthető gépkocsik több mint 50 százalékos energiatárolási fejlődését eredményezheti.

   

   

  Akkumulátor technikában is vezető lesz a Tesla


  Hiába a rengeteg fejlesztés akár a mobiltelefon iparban, akár az elektromos autók terén, ha nincs olyan akkumulátor, ami megfelelően ki tudná szolgálni az eszközöket.

   

  Legyen szó laptopokról, okostelefonokról vagy elektromos autókról, a gyártók mind ugyanarra a dologra várnak: egy olyan új akkumulátor-technológiára, ami valódi áttörést hozhat. Mert bár szuper, hogy az okostelefonok egyre többet tudnak, az elektromos autókból pedig már van, amelyiket elég 500 kilométerenként feltölteni, a jelenlegi technológiával már nem nagyon lehet tovább növekedni.

   

  Az összes iparági szereplő közül talán az amerikai Tesla az, amelyiknek a leginkább szüksége lenne egy új technológiára. Az elektromosautó-forradalmat bő tíz évvel ezelőtt ők indították el, és jelenleg is az élén állnak. Ám ha szeretnék megőrizni ezt a pozíciót, és/vagy komolyan megépítenék a tisztán elektromos meghajtású kamiont, akkor bizony egyre nagyobb szükségük lesz az áttörésre.

   

   

  Elon Musk a Tesla alapítója  egy, a  közelmúltban tett nyilatkozata lehűtötte a kedélyeket: Szerinte ugyanis szinte havonta hallani híreket innen-onnan a nagy akku-áttörésről, ám ezeknek a bejelentéseknek nagyobb a füstje, mint a lángja.

  Bár elméletben vagy egy prezentáción minden tökéletesnek tűnik, a kísérletezéstől még hosszú évek telnek el, mire a kezdeti ötletből megvalósítható és megfizethető technológia válik.

   

   

  A Tesla-vezér ugyanakkor elejtett egy mondatot, ami bizakodásra adhat okot. Musk szerint ugyanis van olyan technológia amivel áttörést, sőt, az eddigi legjelentősebb áttörést lehetne elérni. "Erről azonban nem beszélhetek" – jegyezte meg sejtelmesen egy sajtótájékoztatón.

   

  Hogy ez a mondat miért is annyira fontos? Azért, mert a Tesla 2015 júniusában egy ötéves szerződést írt alá az akkumulátortechnológia egyik legjelentősebb kutatójával, Jeff Dahnnal és csapatával. Az együttműködés egy éve vette kezdetét, nem sokkal később pedig már olyan műszaki megoldást találtak, ami jelentősen meghosszabbítja az akkumulátorok élettartamát. Ez az eredmény  nemcsak az elektromos autónak, hanem a nap és szélenergia tárolásának és a háztartásoknak is nagyon jól jönne.

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей