• eyelash growth serum
 • Ma 2021. április 21., szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

  A Vajdaság Észak-bánsági körzetében, Szegedtől alig 30 km-re, Magyarkanizsán 2016-ban alapította meg Bálint Csaba Szerbia első kézműves parfüm-manufakturáját, melyet Parfums Balint névre keresztelt el.

  Egy rövid párizsi tartózkodása alatt Minya Viktória, magyar származású parfümőrrel való találkozása győzte meg végleg arról, hogy megvalósítsa régen dédelgetett álmát, hogy parfümkészítő mesterként egy saját parfüm brandet alapítson hazájában.

  Hosszú évekig tartó önképzés, kísérletezés és fáradhatatlan munka eredményeként 2018-ban megvalósult az álma, és útjára indította első saját illatát Balifleur néven.

   

   

   

  Bálint Csabát már egészen kisgyermek korában lenyűgözték és rabul ejtették az illatok. Fiatalkorában két álom munkálkodott benne a megvalósulásért, az autók külső-belső dizájnjának tervezése és a parfümök, illatok iránti vonzódása, melyből úgy tűnik, a parfümőrség győzedelmeskedett. Mindig is ezzel szeretett volna foglalkozni, de sokáig nem ismerte az utat, hogyan tudna közelebb jutni álmai megvalósításához. Gyerekkorának kedvenc foglalatossága, az édesanyja által vásárolt parfümök tanulmányozása volt az első lépcső ezen az úton

   

  Miként kezdődött az illatok, a parfümök iránti vonzódása, milyen kapcsolata volt a parfümökkel gyermekként?

   

  Amióta az eszemet tudom, érdekeltek az illatok, már kisgyerekként elbűvöltek a színes, varázslatos kis üvegcsék.

  Nővéremmel öt-hatévesen „drogériásat” játszottunk, amihez kölcsönvettük édesanyánk parfümarzenálját. Úgy tíz-tizenegyedik születésnapomra kaptam meg első saját parfümömet, onnantól számíthatjuk, hogy elszabadult a pokol, mániákusan kezdtem kutakodni a különböző híres mainstream parfümök után.

  Máig él bennem és érzem azt az izgalmat, ami úrrá lett rajtam, amikor az interneten keresztül beléphettem a Chanel virtuális illatszentélyébe.

   

  Mikor jutott eszébe, hogy saját parfümöket kreáljon?

   

  Valamikor 15-16 éves korom környékén kapott el először a parfümkreáció iránti vágy. A gyermekkori élmények inspirációja után, a főiskolát követően beiratkoztam egy stílus-kommunikációs szakra, ez volt talán az első lépés, hogy közelebb kerültem az illatok világához.

   

   

  2014-ben beiratkoztam Minya Viktória egyhetes párizsi kurzusára, ő mutatta meg először nekem, miként áll össze igazából egy parfüm az esetenként több száz alkotórészből egységes egésszé. Ezt követően kezdtem el felépíteni a saját parfüm-orgonámat. Jelenleg közel 300-350 alapanyagból dolgozom, ebből már szinte bármilyen illatot elő tudok állítani. Két év önképzés után jutottam el odáig, hogy már képes voltam egy önálló, saját parfümöt előállítani, egy igazi parfümöt, ami változik, hatósugara van és komplex egész.

   

  Mik az egyes fázisok, hogyan készül el egy parfüm?

   

  Rendkívül hosszadalmas és aprólékos munkával. Vannak napok, amikor csak fejben kombinálok, és egy véletlen kísérlet eredménye viszi előre az alkotás folyamatát, van, hogy lefekvés előtt már összeáll a fejemben egy kompozíció, amit másnap fogok majd összeállítani. Számomra nagy jelentőséggel bírnak a barátaimmal, ismerőseimmel való találkozások élményei is, akiknek előzetesen megmutatom a kialakulófélben levő parfümöt, ezáltal a személyiségükön keresztül az ő véleményük is beépül a készülő anyagba.

   

  Milyen és hányféle alapanyag kell egy parfümhöz?


  Egy igazán jó parfümhöz legalább 30-50 alapanyagra van szükség, ez persze függ attól is, hogy mit álmodott meg az alkotó, egy lineáris virágillatot vagy egy citrusos frissítő permetet.

  Ha egy mélyen gazdag, buja, orientális fűszeres illatot szeretnék összeállítani, abba természetesen sokkal több alapanyagot kell beletenni. Nagyon sok alapanyagot kell ismerni.

  Az én első parfümöm, a Balifleur, 51 félét tartalmaz, és másfél év alatt készült el, melynek során közel 130 alapanyagot próbáltam, amit 158 lépésen keresztül variáltam, aminek az lett az eredménye, hogy a 154. lett a győztes.

  A végső stádium már csak a finomhangolásról szólt, illetve hogy megálljt tudjak parancsolni magamnak, és hogy befejezettnek nyilvánítsam. Ez talán a legnehezebb döntés, abbahagyni, és letenni a pipettát.

   

   

   

  Honnan érkeznek az alapanyagok?

   

  Mivel kis kézműves parfümőr vagyok, nem tudok gyártótól vásárolni, hanem parfümőrellátóktól, grammra szerzem be őket a világ minden tájáról. A gyömbér Kínából, a jázmin Indiából, Franciaországból, Spanyolországból vagy Egyiptomból, a rózsa Törökországból, Bulgáriából, a tonkabab Dél-Amerikából, a szantálfa pedig Nyugat-Indiából vagy a Mysor tartományból utazik hozzám. Állati kivonatokat nem használok, mert állatvédő vagyok, ezeket akkordként rakom össze nem állati eredetű illatmolekulákból.

   

  Személyre szabott, egyedi parfümkészítéssel vagy parfümtanácsadással is foglalkozik?

   

  Igen, ez a szolgáltatás egy különleges ügyfélkör igényeit elégíti ki, bár alapvetően mindenki szeret egyedi lenni, ez természetes.

  Amikor valaki megtisztel azzal, hogy felkeres, akkor a neki legjobban tetsző illatkompozíciót állítjuk össze egy vagy több közös illatszeánsz keretében. Ilyenkor legfontosabb az egymásra hangolódás, sokat beszélgetünk, megismerjük egymást, én közben figyelem az illatélményeit, benyomásait.

  Nagyon sok alapanyagot megmutatok. Ha van konkrét elképzelése, akkor már tudjuk is, hogy mik lesznek majd a fő jegyek. Közösen keressük a megoldást, a közös pontig eljutva alakul ki az az illat, ami leginkább az övé. Ezt persze sok találkozás alkalmával tudjuk elérni, az ő bőrén próbálgatjuk az illatokat, és minden egyes alkalommal szabadon lehet változtatni bármilyen irányba. A legfontosabb kritérium, hogy a kész termék tökéletesen harmonizáljon viselője bőrével, kívánságával, olyan hatást garantálva, ami minden parfümviselő álma. Ez a folyamat tulajdonképpen egy illatportré megalkotása, melynek során a megrendelő személyiségét, egyéni vonzerejét foglaljuk illatba, eredménye pedig az az egyedülálló illat, melynek titkos receptjét mi ketten őrizzük.

   

  Hol lehet a Balint parfümöket megvásárolni vagy kipróbálni?

   

  Jelenleg a www.parfumsbalint.com webshop oldalamról tudnak közvetlenül rendelni, vagy személyesen egyeztetve a Parfums Balint faceebook-oldalamon. Továbbá a napokban jelenik meg a budapesti Cherry Garden kínálatában, a Nagymező utca 47. szám alatt. Bízom abban, hogy hamarosan több viszonteladó közreműködésével is eljuttathatom a kreációimat a világ több pontjára.

   

  Mik a jövőbeli tervei? Az első alkotását minden bizonnyal követi a második, harmadik…

   

  Igen, és már majdnem készen is van. Aktuálisan hét-nyolc kialakulóban lévő parfümön dolgozom, de az még a közeljövő titka, hogy melyik lesz a befutó. Amint elkészülnek, sorra szeretném felvenni a Parfums Balint kínálatába, és megismertetni a közönséggel. Terveimben szerepel a nemzetközi forgalmazás is, és nagy vágyam a személyre szabott parfümkészítés, vagy más, illatosítással kapcsolatos felkérések minél szélesebb körű kielégítése.

   

  KLZ

   

   

 • написание пресс-релиза
 • статьи для сайта
 • написание статей
 • новости для сайта
 • написание коммерческого предложения
 • продающий текст
 • копирайтинг
 • копирайтер
 • копирайтеры
 • SEO копирайтинг
 • рерайтинг
 • рекламные кампании в интернете
 • обслуживание сайта
 • биржи статей