Oldal kiválasztása
Broadcom

 

(Kép jóváírása: Pixabay)(Kép jóváírása: Pixabay)

Kétségtelen, hogy az Nvidia volt az a cég, amely a legtöbbet profitált a közelmúltbeli fellendülésből és a mesterséges intelligencia forradalmából, mivel nemrégiben a bolygó harmadik legértékesebb vállalata lett, megelőzve az Alphabetet és az Amazont, és júniusban egy ideig még az is eltartott. az első helyen, a Microsoft és az Apple fölé emelkedve.

A nagy technológiai szereplők mindegyike részt szeretne venni az AI-ban, de kevesen akarnak az Nvidiától függeni, és ezért sokan alternatívákat keresnek, ahol lehetséges. A Microsoft és az OpenAI állítólag egy olyan adatközpont-projektet tervez, amely magában foglalna egy potenciálisan AMD-vel hajtott mesterséges intelligencia-szuperszámítógépet, a „Stargate”-et.

Most a Az információ azt állítja, hogy az OpenAI több chiptervezővel, köztük a Broadcommal is tárgyalt egy új mesterséges intelligencia chip kifejlesztéséről, hogy kihívást jelentsen az Nvidiának.

Nagyobb mint az AMD és az Intel

A Broadcom leginkább a félvezető- és infrastruktúra-szoftver-megoldások széles skálájának tervezéséről, fejlesztéséről és szállításáról ismert, az adatközponti hálózatokhoz, otthoni csatlakoztatáshoz, szélessávú hozzáféréshez, telekommunikációs berendezésekhez, okostelefonokhoz és bázisállomásokhoz használt termékekkel.

Jelenleg a világ 13. legértékesebb vállalataként tartják számon, amivel megelőzi az olyan ismertebb technológiai óriásokat, mint a Samsung, az AMD, az Intel, az Arm, az IBM és a Qualcomm.

Egyelőre nem tudni, hogy az OpenAI-nak a Broadcommal és más kérőkkel folytatott beszélgetése a Stargate-hez kapcsolódik-e, de Az információ ez azt sugallja, hogy bármilyen is legyen a végeredmény, nem valószínű, hogy vetekedne bármivel is, amit az Nvidia jelenleg készít, tekintettel az évekig tartó kutatásra és fejlesztésre – és pénzre –, amelyre szükség lenne.

Az OpenAI azonban állítólag felvette a Google korábbi tagjait, akik tapasztalattal rendelkeznek Tensor processzorok fejlesztésében; ennyire komolyan gondolja a cég a saját hardver meglétét.

Iratkozzon fel a TechRadar Pro hírlevélre, hogy megkapja a legfontosabb híreket, véleményeket, funkciókat és útmutatást, amelyre vállalkozása sikeréhez szüksége van!

Továbbiak a TechRadar Pro-tól

  • Lehet, hogy az AMD a kulcsa a Microsoft 100 milliárd dolláros AI szuperszámítógépének?
  • Az OpenAI egy olyan AI chip birodalmat szeretne építeni, amely többet ér, mint az AMD, az Nvidia és az Intel
  • Hihetetlen 100 milliárd dolláros fogadás az Nvidia-függőség megszabadulására

Wayne Williams szabadúszó, aki híreket ír a TechRadar Pro számára. 30 éve ír számítógépekről, technológiáról és a webről. Abban az időben írt a legtöbb brit PC-s magazinnak, és számosat elindított, szerkesztett és kiadott is.

Az eredeti nyelven olvashatja